torek, 10. marec 2015

Rjavčki z oreški na krhki podlagi

Prijateljica me je razveselila z zelo zelo lepo novico in podpisom pogodbe…ooo, kako sem vesela zanjo, ki je tipičen primer vztrajne ženske, ki ne obupa in živi svoje sanje, tudi ko ni lahko in ko potrebuješ ogromno energije, da držiš glavo nad gladino…ko misliš, da ne moreš več…potem, pa pride zaslužena nagrada in poplačilo za ves tvoj trud in dolgoletno vlaganje v samega sebe. Čestitke Sanja! Vesela sem, da te poznam. Hvala ti za vso energijo, ki jo izžarevaš.

Zelo pomembno je, da verjameš sam vase, tudi če drugi vate ne. To so življenjske preizkušnje, ki nas spremljajo vsak sleherni dan. Preživijo samo najmočnejši…ja, tu se loči trava od rožice :)

Ugotovimo, kaj je naše poslanstvo in gremo za svojimi sanjami in trdim delom do cilja in večne sreče. Jaz sem srečna v kuhinji, kjer je del mojega poslanstva in vizije in kjer ustvarjam, oblikujem hrano in okuse za vas in nas z vso radostjo, vsak dan.

Rjavčki so eden od teh rezultatov, ko recept malo spremenim, kaj dodam ali drugače pripravim in rezultat so sočno, hrustljavi Brownies, ki se jim nihče ne more upreti in za katere naročila kar dežujejo :). Povečat moram kapacitete… :)



Krhko testo:

250 g moke (T 850)
125 g masla
2 žlici sladkorja
1 jajce


Nadev:

3 jajca
150 g masla
150 g kristalnega sladkorja
100 g temne čokolade
ščep vanilijevega Bio prahu
100 g orehov (lahko mandeljnov, lešnikov)
100 g narezane čokolade na koščke
150 g moke (T 850)
60 g jedilnega (koruznega) škroba
1 zravnana čajna žlička sode bikarbone


Najprej hitro zgnetemo krhko testo iz moke, sladkorja in hladnega, na kocke narezanega masla. Ko dobimo suhe drobtine, dodamo jajce. Homogeno pregneteno testo zavijemo v živilsko folijo in damo za pol ure v hladilnik.

Oreške in čokolado (100 g)narežemo na manjše koščke. Lahko uporabimo tudi čokoladne kapljice in se izognemo rezanju.

Med tem nad vodno kopeljo stopimo čokolado (100 g) in odstavimo.

Ločimo beljake od rumenjakov in  iz beljakov stepemo trd sneg. Iz masla, sladkorja in vanilije pa stepemo kremasto, puhasto maso, ki ji dodamo rumenjake, stopljeno čokolado, narezane oreške in čokoladne koščke.



Pečico nastavimo na 200 stopinj C ( ne ventilatorska, sicer nižja temperatura)

Moko zmešamo z jedilnim škrobom in sodo bikarbono, presejemo v skledo in dodamo masi. Na koncu dodamo še stepene beljake. Dobimo zelo gosto maso.

Testo vzamemo iz hladilnika, ga razvaljamo na velikost pekača (cca 20 krat 30), testo večkrat prebodemo z vilicami in damo v že ogreto pečico na 200 stopinj in pečemo 10 minut.





Maso porazdelimo po krhkem testu in vse skupaj pečemo še 30 minut.




Toplo pecivo razrežemo na kvadratke in postrežemo. 


(Na skrivaj še prej 2 poješ, da se prepričaš, če so res dobri…mmm…absolutno grejo lahko na mizo)






1 komentar:

  1. A moka T850 je polnozrnata? Jst sem jih nardila kar z navadno in so res dobri.

    OdgovoriIzbriši