sreda, 25. marec 2015

Pomarančne tortice z janežem in čokoladno kremo

Na ta prelep dan vseh mamic, sem se odločila, da si bom vzela prosto in malo pogostila prijateljice. 
Mamice, ki so na polno zasedene v službi in doma, si res zaslužijo eno brezskrbno žensko popoldne sladkanja, smeha in tračev. Ja, na vsake toliko časa prav paše, da se sprostiš, ne tekaš za otroki in ne gledaš preveč na uro.

Dež nam ne bo pokvaril veselja…saj pravzaprav sije sonce…vedno, nad oblaki :)

Vzamem svoj pastelno rumen predpasnik, ki ga obožujem in operem pomaranče…

Danes sem si zamislila take sončne tortice, s pomarančo, janežem in čokolado seveda. Vem, da bodo dame navdušene. Pa začnimo…2 večji sočni bio pomaranči
220 g stopljenega masla
3 jajca
220 g sladkorja
220 g moke
1 jedilna žlica janeževih semen
1 žlicka sode bikarbona
pomarančna lupinica
300 g temne čokolade
200 g sladke smetanePomaranči olupimo in se potrudimo, da odstranimo čim več  belega ovoja. Rezine damo v mešalnik sekljalnik in mešamo toliko časa, da dobimo gost pire.S pomočjo multipraktika zmešamo maslo in sladkor na najvišji hitrosti, da dobimo belo, puhasto maso. Tej dodamo jajca, počasi ,enega za drugim. Tej homogeni kremni masi počasi prilivamo pomarančni pire. Hitrost mešalnika ostane ista.V možnarju stremo janeževa semena in prah dodamo moki.

Na koncu dodamo še presejano moko z janežem in  s sodo bikarbono.
Gladko, homogeno maso razporedimo po 24 papirnatih posodicah v pekačih za mafine. Napolnemo  ¾  posodice.Pečemo v predhodno segreti pečici na 180 stopinj C od 20min. Če so tortice res pečene preverimo s kovinsko ali leseno palčko in jo na sredini prebodemo. Če je čista, je tortica pečena.

Pečene tortice hladimo na rešetki, šele nato jim odstranimo papirnate posodice.
V kozci segrejemo smetano ( ne sme vreti!), vanjo nalomimo čokolado in mešamo, da se stopi. Ohladimo v ledeni vodni kopeli in damo za pol ure v hladilnik.Pomarančne tortice premažemo z gosto čokoladno kremo in posujemo z lupinico.

Dokler se dobi še sočne pomaranče, izkoristite ta recept, ker rezultat je nebeški  :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar