četrtek, 19. marec 2015

Kremna hruška z ingverjem

Zadnjič sem dobila super nasvet s strani Foodpairinga, ki se res poglobijo v različna živila in njihove okuse in jih natančno analizirajo, da ugotovijo kateri se med sabo dopolnjujejo. Neverjetno kakšne kombinacije...veliko teh marsikdo ne bi niti  poskusil, veliki večini ljubiteljskim (roko na srce tudi profesionalnim kuharjem) pa ne pade na pamet, kaj vse bi lahko med sabo kombinirali.
Ja, pri kreiranju novih jedi in okusov je prisotno veliko iniciative, dela in izkušenj.

Veliko ljudi še vedno prisega na dobro staro klasiko, sem pa zelo zadovoljna, ko opazim vedno več ljudi, ki si želijo nekaj novega, vendar ne preveč eksotičnega.

Kaj se zgodi, ko sladka, zrnasto kremna hruška sreča pekoče aromatičen ingver? Marsikaj... lahko nastane cocktail juha, hladen karpačo, lahka kremna sladica.. Ker imate radi sočno, sladko, zdravo in simple, sem izbrala slednjo in bila zelo presenečena nad okusom. Naenkrat se je pojavilo ogromno idej...še enkrat hvala kuharskih mojstrom :)



Za tri kozarce:


2 hruški
2 žlici sveže naribanega ingverja
1 žlica rjavega sladkorja (Demerara)
200ml sladke smetane za stepanje
bela čokolada za okrasitev



Hruški olupimo in odstranimo peščišče, narežemo na kocke in skupaj s sladkorjem in  sveže naribanim ingverjem, s paličnim mešalnikom zmešamo v homogeno, kremno zmes.





V drugi posodi stepemo smetano do 3/4, zmešamo z ostalo maso in takoj nalijemo v kozarce.



Čokolado narežemo na paličice.

Okrasimo z ščepcem svežega ingverja in koščki bele čokolade. Preprosto in nadvse okusno.









Ni komentarjev:

Objavite komentar