Na raznih praznovanjih vedno postrežem gostom s sladkim na
eni in slanim na drugi strani. Česa prej zmanjka je odvisno seveda od gostov.
Moj letošnji hit so A,Chefove prestice, ki morajo biti vedno na razpolago, v
vseh okusih sezone. V današnjem receptu vam bom predstavila take s pršutom in suhimi
paradižniki ter provansalskimi zelišči (timijan, rožmarin, majaron, origano,
sivka). Priprava je nadvse enostavna in če imate surovine vedno pri roki, ne
boste nikoli presenečeni, če boste dobili obiske brez predhodne najave. Lahko
pa se malo pocrkljate in si jih specite
samo zase.
6 suhih paradižnikov v olju
6 tankih rezin kuhanega pršuta
250 g listnatega testa
provansalske začimbe (timijan, rožmarin, majaron, origano, sivka)
moka za delovno površino
1 rumenjak
Koščke suhih paradižnikov vzamemo iz olja in narežemo na
majhne kose.
Odtajano testo na pomokani površini razvaljate na velikost
vsake stranice približno 35 cm, da dobite kvadrat.
Po testu potresite nekaj
ščepcev zelišč in jih z valjarjem vtisnite v testo.
Namažete ga z rumenjakom nanj potresete suhe, aromatične
paradižnike ter pršut in zavijete od spodnje strani proti sredini in od zgornje proti
sredini.
Zavitek narežemo na 1,5 cm debele rezine in jih položimo na
pekač s peki papirjem. Ne pretesno enega zraven drugega.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj C cca 15 min.
Pečene odstranimo s pekača in ohladimo na rešetki.
Še sveže ponudimo. Verjemite, da bodo šli za med :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar