torek, 24. marec 2015

A, Chefove prestice

Na raznih praznovanjih vedno postrežem gostom s sladkim na eni in slanim na drugi strani. Česa prej zmanjka je odvisno seveda od gostov. Moj letošnji hit so A,Chefove prestice, ki morajo biti vedno na razpolago, v vseh okusih sezone. V današnjem receptu vam bom predstavila take s pršutom in suhimi paradižniki ter provansalskimi zelišči (timijan, rožmarin, majaron, origano, sivka). Priprava je nadvse enostavna in če imate surovine vedno pri roki, ne boste nikoli presenečeni, če boste dobili obiske brez predhodne najave. Lahko pa se  malo pocrkljate in si jih specite samo zase.

6 suhih paradižnikov v olju
6 tankih rezin kuhanega pršuta
250 g listnatega testa
provansalske začimbe (timijan, rožmarin, majaron, origano, sivka)
moka za delovno površino
1 rumenjakKoščke suhih paradižnikov vzamemo iz olja in narežemo na majhne kose.
Odtajano testo na pomokani površini razvaljate na velikost vsake stranice približno 35 cm, da dobite kvadrat. Po testu potresite nekaj ščepcev zelišč in jih z valjarjem vtisnite v testo.
Namažete ga z rumenjakom nanj potresete suhe, aromatične paradižnike ter pršut in zavijete od spodnje strani proti sredini in od zgornje proti sredini.

Zavitek narežemo na 1,5 cm debele rezine in jih položimo na pekač s peki papirjem. Ne pretesno enega zraven drugega.Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj C cca 15 min.

Pečene odstranimo s pekača in ohladimo na rešetki.

Še sveže ponudimo. Verjemite, da bodo šli za med :)


  

Ni komentarjev:

Objavite komentar