ponedeljek, 19. januar 2015

Čokoladni snedki

Živimo v času, ko vse nekam hiti, ko se vsem mudi in noben nima časa (ali pa si ga ne vzame), ko moraš vse narediti včeraj in ne jutri…

Ljudje, za trenutek se umirite, ustavite, globoko  vdihnite in začutite  ta organ,  ki se  sedaj premika.. To so vaša pljuča, ja. Lahko bi jim posvetili več pozornosti.. Ko je dihanje globoko in mirno, in so naši možgani napolnjeni s kisikom, smo tudi mi bolj mirni in opravljamo delo z več  koncentracije , pa tudi bolje počutimo. Hočete nočete, to je resnica.

Vsaj 15 min na dan bi morali posvetiti samo sebi,  sproščanju duha.  Meditacija je super trening. Udobno nameščen v teh nekaj minutah poslušaš samo svoje dihanje, polnjenje in praznjenje pljuč in nič drugega. Nobenih negativnih , samouničevalnih misli. Samo ti, dihanje in popolna tišina. Čez nekaj mesecev…popolna preobrazba..dosežete lahko karkoli, samo ne postavljajte si mej..

Po jutranji meditaciji in energetskih vajah hitim na sestanek…ne grem praznih rok…
Tukaj je hiter in nadvse slasten chefov recept za čokoladne snedke.






300 g kvalitetne temne čokolade
50 g pekan orehov
50 g mandeljnov
60 g datljev
(nasvet: ljubitelji bele čokolade dodajte pleg orehov in mandeljnov še suhe brusnice. Dobite bele čokoladne snedke)














Čokolado razrežem na manjše delce (ne v primeru, če imamo čokoladne kapljice) in jih nad parno kopeljo stopim. Pazite, da čokolade ne pregrejete (do max 50 stopinj C). Posoda se ne sme dotikati vode! Stopljeno čokolado odstavim.











Pekan orehe in mandeljne prepražim v ponvici, da zadišijo. Stresem jih na desko in na drobno nasekljam. Na drobno sesekljam tudi datlje.









Preverim temperaturo čokolade. Idealna sega le do 31 stopinj, saj le pri tej pride do kristalizacije maščobnih kislin. To pomeni, da strjena čokolada nima sivih lis, ampak je lepo sijoča.

Stresem oreške in datlje v čokolado in vse skupaj premešam.



Zmes stresem na pladenj s peki papirjem in oblikujem kvadrat debeline cca 0,8 cm.
Pokrijem z živilsko folijo in dam v hladilnik za tričetrt ure. (čas, da se uredim)




Razrežem ali nalomim  na majhne snedke, napolnem vrečko, enega ukradem :) in odhitim.






Ni komentarjev:

Objavite komentar