torek, 13. januar 2015

Čokoladni čips

Domača kuhinja je večinoma v moji uporabi in se nič ne pritožujem, se pa tudi zgodi, da ustvarjamo skupaj z družinskimi člani. Otroci vedno radi pomagajo, sploh če temu sledi sladka nagrada. To je čas za sprostitev in ne za panično gledanje, kako drobtine, moka, olupki letijo na tla. Takrat se veliko nasmejemo in po navadi je rezultat odličen. Je pa res, da moraš po vsej zabavi  imeti še energijo, da vse spet pospraviš in postaviš na svoje mesto..govorim samo o kuhinji…medtem ko se otroka že igrata, ena s kockami, druga pa mrzlično išče svoje puzzle. 
Za zahtevnejše nove recepte pa potrebujem mir in koncentracijo :) Ta recept je bil čista študija..v prvo ni šlo najbolje. Pravijo, da vaja dela mojstra in res je tako..


Za cca 20 kosov:

2 jedilni žlici grenkega kakava
2 čajni žlički moke tip 850
Ščep soli
100g demerare (zmlete)
2 žlici stopljenega masla
1 jajce
1 beljak
50g mandljevih lističev
30g sesekljanih suhih brusnic






Mandljeve lističe prepražimo v ponvici, da zadišijo in rahlo porumenijo.












Zmešamo vse suhe sestavine, moko, kakav, sol v eni posodi. V drugi pa rahlo stepemo jajce, beljak in sladkor. Ne sme biti penasto stepeno. Tej zmesi počasi primešamo še suhe sestavine.


Maso z žlico razporedimo na pekače, na katere smo predhodno dali peki papir, in oblikujemo tanke kroge, premera 7 cm. Krogi naj bodo v razmaku 5 cm. Nanje posujemo mandljeve lističe in koščke brusnic.

Pečemo 8 do 10 min v že na 170 stopinj C ogreti pečici, da se robovi krogov oz. čipsa strdijo.




Ko jih vzamemo iz pečice, jih moramo takoj oviti okrog valjarja (pripravimo si vsaj dva, lahko pa si pomagamo tudi s kozarcem) in jih pustimo, da se popolnoma shladijo.


Mmm..okusen sladki čips. Poskusite.



Ni komentarjev:

Objavite komentar