Vozim se domov iz
zvočne terapije tako sproščena, mirna, brez bremen , da me rock klasika na
radiu sploh ne moti, ampak me še bolj polni z energijo. Ja, tukaj se vidim, to
je to… hanging on the promises in songs of yesterday and i've made up my mind,
I ain't wasting no more time but, here I
go again …Odločitev je padla…ne pride drugega v poštev, kot pa samo iskreno
ustvarjanje v kuhinji brez prisile, brez obremenitve, spoštovanje tradicije,
spremljanje različnih novih receptov, ohranjanje starih.
Iskati navdih in se ne bati.
Hrana te res ne bo pojedla,
kvečjemu jo boš ti :) sploh, če bo rezultat odličen.
Lotila sem se enega sila enostavnih receptov. Tako enostaven
na pogled, da bi me marsikdo vprašal, če prvič pečem. Končni rezultat je bil neatraktiven, svetel, na pogled suh kolač
brez karakterja, ampak ko mu daš priložnost in ugrizneš vanj, začnejo delovati
brbončice in prav te se odločijo…kolač absolutno naredi slastni izpit!
Voila, moj simpl limonin, sočni kolač iz mini potičnika je tu…
110 g moke
1 čajna žlička sode bikarbone
110 g zmehčanega masla
110 g kristalnega sladkorja
2 jajci
lupinica 1 bio limone
sok 1 bio limone
Za obliv:
50 g sladkorja v prahu
2 čajni žlički vode
1 čajna žlična bio limoninega soka
V veliko skledo presejem moko s sodo bikarbono, dodam
limonino lupinico (paziti je treba, da strgaš le rumeni del in bog ne daj
belega, saj bo le-ta zagrenil sladico) in vse ostale sestavine.
Močno stepam z ročnim mešalnikom ali s pomočjo
multipraktika, da nastane homogena, rahlo puhasta masa.
Z zmesjo napolnim dva mala potičnika do polovice. Lahko bi
se odločila za kakšen drug pekač, npr. podolgovat za kruh, kjer bi se prej
spekel. Ampak ta dva sta tako luškana, pa plod domače ribniške obrti.
Potičnika damo v že ogreto pečico na 170 stopinj C in pečemo
cca 35 minut. Kolač se mora peči počasi in ne sme dobiti rjave skorje. Če je pečen
preverimo z leseno paličico. Nanjo se ne sme lepiti testo.
Ta čas zmešamo obliv.
Pečen kolaček zvrnemo in ga še vročega polijemo z oblivom,
da se vpije vanj.
Res je okusen, ni kaj.
Ni komentarjev:
Objavite komentar