torek, 24. februar 2015

Pomarančno mleko

Ob dobri hrani se vedno prileže dobra pijača. Prisegam na vodo, brez vonja in okusa (po možnosti energetsko Turoffovo), ki je za telo najpomembnejša tekočina. Brez vode ni življenja in jaz se tega držim.

Kdaj pa kdaj pa vseeno prija kakšna kapljica rujnega :), največkrat kozarec Cabernet Sauvignona ob kosilu ali večerji, ampak ne preveč. Meja mora biti, sicer ni več zdrava ta kapljica…

Na zabavah in pogostitvah največkrat postrežem s kakšnim cocktailom in brezalkoholno domačo pijačo. Vse naredim sama in pri tem neizmerno uživam ko lupim in stiskam sadje…

Danes vam predstavljam moje Pomarančno mleko…





2 veliki pomaranči
3 dl riževega mleka
1 vanilijev sladkor
2 žlici ingverjevega sladkorja (lahko tudi rjavega)
1 dl belega ruma


Pomarančam iztisnemo sok. Poskrbimo, da kupimo res sočne in sladke. Sok precedimo, da prestrežemo vsa pomarančna vlakna.




Soku pomaranč dodamo riževo mleko, vanilijev sladkor, ingverjev sladkor in beli rum 
( Havana je top).



Vse skupaj dobro premešamo, postavimo v hladilnik ali pa serviramo z zdrobljenim ledom, takoj ali pa že ohlajeno.


Res super pijačka za zimski party :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar