torek, 27. december 2016

Presne kroglice iz suhih sliv in mandljev

Za hiter, zdrav in nadvse slasten prigrizek, posladek ali kakor koli pač že temu pravite, vam toplo priporočam, da poleg svojih tradicionalnih poslastic v teh prazničnih dneh vklopite v svoje jedilnike tudi zdrave in okusne prigrizke. (Pri nas se drenja vsega po malo :))
Te slastne kroglice so zagotovo ene izmed njih. Mene so absolutno presenetile..najprej ideja, ki se porodi v glavi, nato pa še reakcija brbončic, ko so okusile to nežno sladkobo... Potrebujete malo dobre volje, kvalitetne surovine in taraaaa, tu so male marcipanove kroglice iz suhih sliv in nasekljanih, praženih mandljev.  



(6 oseb, 15 min)

250 g surove marcipanove zmesi
20 g zmletega rjavega trsnega sladkorja
2 cl ruma
30 izkoščičenih suhih sliv
4 žlice jagodne marmelade
100 g praženih mletih mandeljnov (lahko tudi krokanta)

Surovo marcipanovo zmes zgnetemo s sladkorjem in rumom.
Vzamemo slive in jih zavijemo v marcipanovo zmes in oblikujemo kroglico.
Marmelado malce segrejemo, jo premešamo in v njej povaljamo kroglice.
Nato jih povaljamo še v praženih mletih mandeljnih.
Kroglice zližimo v papirnate posodice in jih posušimo.
Ponudimo jih lahko takoj ali pa jih shranimo v pločevinasto škatlo (vmes položimo peki papir).

In...veselo sladkanje :) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar