petek, 2. december 2016

Mandljevi parkeljni

Ker sem glih v norem prazničnem "mudu" in minutko prostega časa, naj vam še hitro dam en super slasten recept za malo drugačne parkeljne oz. bolje, samo njihove glave :)
Pripravljeni so z dodatkom marcipana, ki absolutno ne sme manjkati pri pripravi prazničnih sladkih dobrot. 
Marcipan je sestavljen iz mandljev in ti so top super oreški. Ali ste vedeli, da vsebujejo mandlji med vsemi oreški največ beljakovin? Če ne, zdaj veste.
Gremo jim hitro pripravit z veliko dobre volje in najkvalitetnejšimi surovinami :)


( 6 kos, 2 h)

400 g polbele moke
50 g rjavega trsnega sladkorja
10 g suhega kvasa
Ščep soli
1 jajce
1 dl mleka
3 žlice stopljenega masla
100 g marcipana
12 mandljev

Moko presejemo v posodo v sredi naredimo jamico in vanjo vsujemo kvas, sladkor, jajce in mlačno mleko ter premešamo.
Med mešanjem dodamo še sol, stopljeno maslo in na drobno natrgan marcipan.
Gnetemo toliko časa, da dobimo homogeno testo, ki se ne lepi več na stene posode.
Posodo s testom pokrijemo s krpo in na toplem vzhajamo 1 uro.
Iz vzhajanega testa oblikujemo 6 parkljevih glav, namesto oči jim pritrdimo mandlje.
Pečico vključimo na 180°C.
Pripravljene marcipanove kruhke pokrijemo s krpo in jih pustimo vzhajati še pol ure.
Pečemo jih v ogreti pečici 25 min.
Pečene marcipanove parklje ohladimo in ponudimo sveže.

Ni komentarjev:

Objavite komentar