Ko zunaj zahladi, mi topel domač čokoladni liker zadiši. Enostaven za pripravo, za vsak dan, ali posebno zabavo. Zvečer ob kaminu si nogce pogrejem in se z družino in prijatelji ornk nasmejem :)
Zakaj pa ne...samo enkrat v letu je veseli december in imejmo se fino :)
(4 osebe, 20
min)
300 ml polnomastnega mleka
½ vanilijevega stroka
2 nageljnovi žbici
Cimetova skorja
1 zvezdasti janež
70 g temne čokolade (70%
kakavov delež)
Ščep soli
2 rumenjaka
1 žlica medu
1 žlica kakava
0,5 dl domačega ruma
0,5 dl belega ruma
1 dl sladke smetane
V kozico zlijemo mleko in mu
dodamo vse začimbe, nato pa ga segrejemo do vrelišča in odstavimo.
Med tem stopimo temno
čokolado.
V manjšo posodo damo
rumenjaka, med, kakav in obe vrsti ruma, ter dobro premešamo z metlico, da
dobimo homogeno maso. Primešamo še stopljeno temno čokolado.
Vroče mleko precedimo in ga v
tankem curku prilivamo pripravljeni čokoladni masi in med tem ves čas mešamo z
metlico.
Na koncu pripravljenem toplem
čokoladnem likerju primešamo še sladko smetano in takoj ponudimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar