ponedeljek, 5. december 2016

Domač topli čokoladni liker

Ko zunaj zahladi, mi topel domač čokoladni liker zadiši. Enostaven za pripravo, za vsak dan, ali posebno zabavo. Zvečer ob kaminu si nogce pogrejem in se z družino in prijatelji ornk nasmejem :)
Zakaj pa ne...samo enkrat v letu je veseli december in imejmo se fino :)






(4 osebe,  20 min)

300 ml polnomastnega mleka
½ vanilijevega stroka
2 nageljnovi žbici
Cimetova skorja
1 zvezdasti janež
70 g temne čokolade (70% kakavov delež)
Ščep soli
2 rumenjaka
1 žlica medu
1 žlica kakava
0,5 dl domačega ruma
0,5 dl belega ruma
1 dl sladke smetane

V kozico zlijemo mleko in mu dodamo vse začimbe, nato pa ga segrejemo do vrelišča in odstavimo.
Med tem stopimo temno čokolado.
V manjšo posodo damo rumenjaka, med, kakav in obe vrsti ruma, ter dobro premešamo z metlico, da dobimo homogeno maso. Primešamo še stopljeno temno čokolado.
Vroče mleko precedimo in ga v tankem curku prilivamo pripravljeni čokoladni masi in med tem ves čas mešamo z metlico.

Na koncu pripravljenem toplem čokoladnem likerju primešamo še sladko smetano in takoj ponudimo.



Ni komentarjev:

Objavite komentar