Božični okras ali posladek? Ajdova božična smrečica bo navdušila takšne in drugačne sladokusce. Pripravite različno velike modelčke za izrezovanje piškotov v obliki zvezde in veselo na delo :)
Božič je pred vrati....naj bo mir v duši in dobra hrana v želodčku :)
Božič je pred vrati....naj bo mir v duši in dobra hrana v želodčku :)
(8 oseb, 1h 30 min)
150 g ajdove moke
350 g polbele pšenične moke
250 g masla
100 g melasnega nerafiniranega
trsnega sladkorja
100 g demerare, nerafiniranega
trsnega sladkorja
2 jajci
1 žlica stopljene temne
čokolade
1 žlica stopljene bele
čokolade
Vse suhe sestavine vstavimo v posodo kuhinjskega
mešalnika in jih dobro premešamo, da dobimo drobtine.
Testenim drobtinam dodamo jajci in dobro premešamo, da dobimo homogeno testo.
Testo zavijemo v folijo in ga damo v hladilnik za pol ure.
Pečico vklopimo na 180°C.
Ohlajeno testo na pomokani deski razvaljamo ok. 8 mm debelo in z zvezdastimi modelčki različnih velikosti izrežemo več kosov.
Pripravljene zvezdice pečemo v ogreti pečici 10 min.
Pečene zvezde ohladimo.
Ohlajene ajdove zvezde zložimo po velikosti od največje na dnu do najmanjše na vrhu.
Med sabo jih na sredi zlepimo s stopljeno temno čokolado.
Sestavljeno smrečico okrasimo s pripravljeno stopljeno belo čokolado in postrežemo ali pa postavimo na mizo kot okras.
Ni komentarjev:
Objavite komentar