petek, 23. december 2016

Ajdova praznična smrečica

Božični okras ali posladek? Ajdova božična smrečica bo navdušila takšne in drugačne sladokusce. Pripravite različno velike modelčke za izrezovanje piškotov v obliki zvezde in veselo na delo :)
Božič je pred vrati....naj bo mir v duši in dobra hrana v želodčku :)


(8 oseb, 1h 30 min)

150 g ajdove moke
350 g polbele pšenične moke
250 g masla
100 g melasnega nerafiniranega trsnega sladkorja
100 g demerare, nerafiniranega trsnega sladkorja
2 jajci
1 žlica stopljene temne čokolade
1 žlica stopljene bele čokolade


Vse suhe sestavine vstavimo v posodo kuhinjskega mešalnika in jih dobro premešamo, da dobimo drobtine.

Testenim drobtinam dodamo jajci in dobro premešamo, da dobimo homogeno testo.

Testo zavijemo v folijo in ga damo v hladilnik za pol ure.

Pečico vklopimo na 180°C.

Ohlajeno testo na pomokani deski razvaljamo ok. 8 mm debelo in z zvezdastimi modelčki različnih velikosti izrežemo več kosov.

Pripravljene zvezdice pečemo v ogreti pečici 10 min.

Pečene zvezde ohladimo.

Ohlajene ajdove zvezde zložimo po velikosti od največje na dnu  do najmanjše na vrhu.

Med sabo jih na sredi zlepimo s stopljeno temno čokolado.

Sestavljeno smrečico okrasimo s pripravljeno stopljeno belo čokolado in postrežemo ali pa postavimo na mizo kot okras.



Ni komentarjev:

Objavite komentar