sreda, 21. december 2016

Praznične čokoladne kroglice

Prazničnih receptov obstaja malo morje in za nekoga, ki ne ve natančno kaj bi pripravil za posladek, predstavljam te slastne, hitre in zelo praznične kroglice. Minimalen vložek, velik rezultat :)




(3 osebe, 2 h)

200 g vaniljevega biskvita
1 žlica ruma
2 žlici medu
100 g temne čokolade
50 g bele čokolade
Srebrne sladkorne kroglice

Vaniljev biskvit fino zdrobimo z rokami ali pa si pomagamo s kuhinjskim mešalnikom z rezili.
Drobnemu mletemu biskvitu dodamo med in rum ter dobro premešamo.
Temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo in jo prilijemo k biskvitu.
Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo homogeno maso iz katere oblikujemo majhne kroglice.
Čokoladne kroglice polagamo na peki papir in jih za vsaj 1 uro damo v hladilnik, da se strdijo.
Belo čokolado narežemo na drobno in jo nad vodno kopeljo stopimo. Temperatura bele čokolade ne sme preseči 45°C.
Stopljeno belo čokolado malce ohladimo, nato pa jo nakapljamo na ohlajene čokoladne kroglice.
Božične kroglice na koncu okrasimo še s srebrnimi sladkornimi kroglicami.
Postrežemo sveže.




Ni komentarjev:

Objavite komentar