(3 osebe, 2 h)
200 g vaniljevega biskvita
1 žlica ruma
2 žlici medu
100 g temne čokolade
50 g bele čokolade
Srebrne sladkorne kroglice
Vaniljev biskvit fino zdrobimo
z rokami ali pa si pomagamo s kuhinjskim mešalnikom z rezili.
Drobnemu mletemu biskvitu dodamo
med in rum ter dobro premešamo.
Temno čokolado stopimo nad
vodno kopeljo in jo prilijemo k biskvitu.
Vse skupaj dobro premešamo, da
dobimo homogeno maso iz katere oblikujemo majhne kroglice.
Čokoladne kroglice polagamo na
peki papir in jih za vsaj 1 uro damo v hladilnik, da se strdijo.
Belo čokolado narežemo na
drobno in jo nad vodno kopeljo stopimo. Temperatura bele čokolade ne sme
preseči 45°C.
Stopljeno belo čokolado malce
ohladimo, nato pa jo nakapljamo na ohlajene čokoladne kroglice.
Božične kroglice na koncu
okrasimo še s srebrnimi sladkornimi kroglicami.
Postrežemo sveže.
Ni komentarjev:
Objavite komentar