četrtek, 22. december 2016

Božični čokoladni kruhek z citronatom

Kdo pravi, da je kruh lahko samo slan? Tudi sladkega poznamo...veliiiko vrst sladkega kruha, ki ga jemo samostojno, nekaj dni starega pa lahko popečemo kot francoski toast ali ga uporabimo pri pripravi t.i. pudinga. Mmmmm...
Sladek kruh pogosto zamenjujejo s kolačem. Kolač je kolač, kruh pa je kruh. In tale slastni mali hlebček na sliki je božični čokoladni kruhek s citronatom, ki je nadvse okusen in ni niti malo podoben vsakdanjemu kruhu....pravi božični je :)


(3 osebe, 1h 15)

50 g pirine polnozrnate moke
30 g kakava
100 g polbele pšenične moke
40 g rjavega trsnega sladkorja Demerara
Ščep soli
Vrečka suhega kvasa
120 ml polnomastnega mlačnega mleka
1 žlica domačega ruma
100 g citronata in oranžata


V posodo kuhinjskega mešalnika stresemo vse suhe sestavine, jih premešamo, prilijemo mleko in dobro gnetemo, da dobimo homogeno testo.
Testo ne sme biti preveč čvrsto.
Pečico segrejemo na 200 °C.
V testo vmešamo še citronat in oranžat in s pripravljenim testom nadevamo majhen pekač velikosti 7×18 cm.
Testo pokrijemo in ga pustimo nekaj časa, da vzhaja.
Čokoladni kruhek pečemo 20 minut.
Pečenega ohladimo in ga narežemo na rezine ter ponudimo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar