sreda, 28. oktober 2015

Vražji parmezanov čips za noč čarovnic

Na temo halloweena obstaja toliko različnih idej kaj pripraviti, toliko različnih receptov. Večina izmed njih je prilagojena otrokom, nekaj pa je tudi takih za "velike".

Za današnji "strašni" posladek sem si izbrala fantastične, ultra začinjene parmezanove prigrizke. Ponudila jih bom z bučno omako, zelo dobro pa se prilegajo k bučni juhi z whiskeyem, ki jo lahko najdete v blog arhivu mojih receptov.

Ta slastni čips je zelo enostavno pripraviti, učinek na goste pa bo nedvomno impresiven, tako vizualno kot po okusu :)





za 4 osebe:

100 g sveže naribanega parmezana
sveže nariban mešani poper (črn, bel, zelen, rožnat)
kajenski poper
1 žlica mešanih drobnih semen (sezam, laneno seme)



V posodo damo nariban sir, semena in mešan, mlet poper (po okusu). Vse skupaj premešamo.

Večji pekač obložimo s peki papirjem in s pomočjo majhnega kalupa (za tortice) ali modelčka za kekse naredimo parmezanov čips. To pa tako, da modelček položimo na pekač, vanj vsujemo malo naribanega začinjenega  sira (pazimo, da ne premalo), nato pa modelček odmaknemo. Če modela nimamo, si pomagamo z narisanimi krogi.

Vsak sirov krog posipamo še s kajenskim poprom. Če si želimo boj pekoče, bolj popopramo.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj C, 8-10 min oz. samo toliko, da se sir stopi in pozlati.

Pekač s čipsom odmaknemo iz pečice in počakamo, da se strdi.

Po želji ponudimo z omako iz smetane in bučnega pireja.


Dober tek in vesela noč čarovnic.

1 komentar:

  1. Halloween italian cheese chips :) absolutely spicy, absolutely delicious

    OdgovoriIzbriši