torek, 13. oktober 2015

Skušini kruhki

Toliko dela, da pozabim na hrano...tukaj nekaj ne štima. Delam s hrano, pa v želodcu mi kruli. Preprosto pozabila sem. A je to sploh možno? Ok, saj ni tako hudo. Samo kruleči se želodec in razum, kaj je prav za telo in kaj ne, se morata še dogovoriti, kdo bo danes premagan. 

Že res, da včasih zmagajo tiste velike, lačne oči in se vsake toliko časa tudi pregrešim, vendar po sekundnem zadovoljstvu že trka vest na moja vrata.

Da zadostim enim in drugim in je vest na koncu srečna, kar je najpomembnejše in vse ostane v energetski bilanci, sem se odločila, da si pripravim hitro in zdravo malico.


(2 osebi, 15 min)


1 konzerva skušinih filejev
2 jajci
1 šalotka
maslo
0,5 dl sladke smetane
3 toast kruhki
šopek drobnjaka





Toast kruhke razrežemo na pol in jih namažemo z maslom.

Skuše vzamemo iz konzerve in odlijemo olje.

Jajca zmešamo s smetano.

V ponvi na maslu na hitro popečemo na drobno narezano šalotko in ji dodamo jajca s smetano ter spečemo.

Na vsak kruhek damo malo umešanega smetanovega jajčka, nato pa koščke skušinega fileja.

Na koncu posujemo po kruhkih na drobno narezan drobnjak.

Slasten zajtrk, malica ali predjed :)








Ni komentarjev:

Objavite komentar