petek, 16. oktober 2015

Čokoladni mousse

Fantastična knjiga me je dopoldne čisto prevzela. Po dolgem času sem si spet vzela uro pavze, za duhovno branje in meditacijo. Zelo pomaga, da se umiriš, nadziraš svoje misli in se malo posvetiš samo svojemu notranjemu jazu. Če si priden in mu prisluhneš, pridejo tudi rezultati...nekateri zelo hitro :) sicer pa, čas je relativen in nujen le za fizični svet...

Po prebujanju duhovne moči, se spravim na delo, saj bo vikend pester in moram biti pripravljena s sladko&slanim cateringom.

Nasvet, kako se je super "prizemljiti"po meditaciji je, da pojeste nekaj sladkega. Pa ne kar koli :) 
Nekaj kar je navdahnjeno s pozitivno energijo vam danes predstavljam...



za 4 osebe:

150 g jedilne čokolade (temne čokolade)
3 jajca (obvezno sveža!)
šilce konjaka
50 g sladkorja
ščep vanilijevega prahu
10 ml sladke smetane
1 zravnane žlice instant kave
110 ml sladke smetane




Čokolado nasekljamo in jo med stalnim mešanjem raztopimo nad vodno kopeljo. Pazimo, da se posoda s čokolado ne dotika vode. 

Primešamo instant kavo, 10 ml smetane  in konjak.

Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake penasto umešamo s polovico sladkorja (25 g ), v drugi posodi pa beljake stepemo v čvrst sneg skupaj z drugo polovico sladkorja (25 g ). 

Čvrsto stepemo tudi smetano.

Penaste jajčne rumenjake dodamo vroči stopljeni čokoladi in ves čas mešamo. Postopoma dodamo še sneg beljakov in z metlico previdno vse skupaj vmešamo v  čokoladno kremo.

Čokoladno mešanico prelijemo v čisto ohlajeno posodo in počakamo, da se ohladi, nato pa ji primešamo še smetano.

Čokoladni mousse prelijemo v posodice, poravnamo in za vsaj 3 ure postavimo v hladilnik.

Po želji pred serviranjem okrasimo z indijskimi oreški. 




Božanska, kremasta čokoladna krema, ki se topi v ustih...brbončice res oživijo :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar