Je poletje in vse se vrti okrog dopusta…kdaj in kam letos
greš... Zakaj pa bi ravno moral nekam iti, da bi imel temo za pogovor s
prijatelji za naslednja dva meseca. Za pravi oddih niso pomembni le spakirani kovčki in vse ostalo,
ampak moramo na to telo in dušo
privaditi, sicer se nam lahko kaj hitro spremeni dopust v borbo z živci in ko
pridemo domov ugotovimo, da smo še bolj utrujeni…
Ravno berem super članek o hitrem sproščanju, dopustu in
umiritvi ter sprostitvi telesa in duha … vse drži od začetka do konca. Ne
potrebuješ, kopalk, rjave kože in dragih počitnic, da bi pretental duha.
Naša lokacija, meni zelo pri srcu, je hkrati tudi naš
vsakdanji užitek in sprostitev, kljub delu in vsem obveznostim.
Na vrt skočim še po bučne cvetove, potem pa pripravim okusno
poletno solato. Inspiracija zanjo je bila mamljiva solata Andyja Mcdonalda (btw, ima prekrasen ambient za ustvarjanje), jaz
sem ji dodala še polnjene bučne cvetove in rezultat je odlična, uravnotežena, samostojna
jed.
Za 2 osebi:
1 pločevinka belega fižola
1 glavica česna
4 žlice oljčnega olja
2 žlici bučnega olja
1 srednje velika glavica rdečega radiča
sol
poper
balzamični kis
80 g fete
1 jedilna žlica bučnih semen
4 bučni cvetovi
1 jajce
2 jedilni žlici sveže naribanega parmezana
1 jedilna žlica drobtin
Neolupljeno glavico česna zavijemo v alu folijo in jo 20 min
pečemo v pečici segreti na dvesto stopinj.
V manjši posodi zmešamo jajce, parmezan in drobtine, ter s
to maso napolnimo 4 čiste bučne cvetove.
Spečemo jih na ponvi z malo oljčnega
olja ter jih pečene odstavimo na kuhinjsko brisačo, da popije odvečno maščobo.
Fižol odcedimo in ga s hladno vodo oplaknemo. Stresemo ga v
večjo, nizko posodo in ga na grobo pretlačimo z vilicami.
Česen vzamemo iz pečice, odstranimo folijo in ga iztisnemo
na fižol. Sladek in aromatičen česen še kako paše k tej jedi.
Skupaj s 6 žlicami olja (oljčnega in bučnega), česen in
fižol premešamo med sabo.
Glavico radiča razrežemo na ozke rezine in jih z nekaj
kapljicami olja na hitro popečemo na ponvi ter jih zložimo na prej pripravljen
fižol.
Okisamo z balzamičnim kisom ter potresemo z zdrobljeno feto
in bučnimi semeni.
Za piko na i, na vrh damo prelepe, pečene, sočne, bučne
cvetove…in fantastična samostojna jed je pred nami :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar