Zadnjič poslušam, da je prodaja sladoleda v teh vročih dneh
drastično poskočila in da so slaščičarji in prodajalci sladoleda zelo, zelo
zadovoljni. Če si ta trenutek nekje na morju ali kakšni drugi lokaciji in se
veselo »kuhaš« v teh neznosnih temperaturah, verjamem da se ti poleg
klimatiziranega prostora blazno prileže hladna pijača, za posladkati se, pa
hladna sladica…večini se.
Pripravila sem še eno različico noro dobrega domačega sladoleda, ki
si ga lahko vsak pripravi zelo hitro in
brez uporabe strojčka. En, dva tri in vaš domač sladoled se v zamrzovalniku
hladi, čez nekaj uric, pa se v vaših ustih topi.
200 g kvalitetne bele čokolade
450 ml sladke smetane
150 g grškega jogurta
pest rozin
2 jedilni žlici ruma
Belo čokolado nalomimo ali narežemo na koščke in jo nad paro
stopimo. Odstranimo in ohladimo na cca 27 stopinj.
Sladko smetano stepemo do polovice in jo hitro zmešamo s
stopljeno čokolado.
Dodamo grški jogurt in voila masa je pripravljena za v zamrzovalnik.
Zlijemo jo v posodo prilagojeno za nizke temperature in jo odkrito pustimo v
zamrzovalniku od 2 do 3 ure, nato pa jo z vilicami dobro premešamo in vrnemo za
3 ure v zamrzovalnik.
Rozine operemo in jih namočimo za nekaj ur v rum. Če bodo
sladoled jedli tudi otroci, rozine namočimo v mlačni vodi.
Pol ure pred serviranjem vzamemo sladoled iz zamrzovalnika
in postrežemo. Na vsako kepico damo žličko namočenih, z rumom prepojenih rozin.
Te sladice bodo na vsaki zabavi veseli :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar