petek, 24. julij 2015

Hitri sladoled z jogurtom, belo čokolado in rum rozinami

Zadnjič poslušam, da je prodaja sladoleda v teh vročih dneh drastično poskočila in da so slaščičarji in prodajalci sladoleda zelo, zelo zadovoljni. Če si ta trenutek nekje na morju ali kakšni drugi lokaciji in se veselo »kuhaš« v teh neznosnih temperaturah, verjamem da se ti poleg klimatiziranega prostora blazno prileže hladna pijača, za posladkati se, pa hladna sladica…večini se.

Pripravila sem še eno različico noro dobrega domačega sladoleda, ki si ga lahko vsak  pripravi zelo hitro in brez uporabe strojčka. En, dva tri in vaš domač sladoled se v zamrzovalniku hladi, čez nekaj uric, pa se v vaših ustih topi.





200 g kvalitetne bele čokolade
450 ml sladke smetane
150 g grškega jogurta
pest rozin
2 jedilni žlici ruma


Belo čokolado nalomimo ali narežemo na koščke in jo nad paro stopimo. Odstranimo in ohladimo na cca 27 stopinj.






Sladko smetano stepemo do polovice in jo hitro zmešamo s stopljeno čokolado.
Dodamo grški jogurt in voila masa je pripravljena za v zamrzovalnik.




Zlijemo jo v posodo prilagojeno za nizke temperature in jo odkrito pustimo v zamrzovalniku od 2 do 3 ure, nato pa jo z vilicami dobro premešamo in vrnemo za 3 ure v zamrzovalnik.




Rozine operemo in jih namočimo za nekaj ur v rum. Če bodo sladoled jedli tudi otroci, rozine namočimo v mlačni vodi.





Pol ure pred serviranjem vzamemo sladoled iz zamrzovalnika in postrežemo. Na vsako kepico damo žličko namočenih, z rumom prepojenih rozin.




Te sladice bodo na vsaki zabavi veseli :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar