Kakšno super pečico imam :) Človek bi mislil, da se pri tako visokih temperaturah absolutno ni pametno
smukati okrog nje. Pri meni pa ni tako. Tudi ko je prižgana in dela na
polno, mi ni vroče, prostor pa se tako zelo sploh ne segreje.
Ravno prav, da se lotim lahke poletne torte. Ponujam vam
tako enostaven recept, ki vsakič vžge in vsak se ga lahko loti.
To bo moja Mandljeva torta z breskvami.
Za 16 kosov:
6 jajc
8 žlic sladkorja
3 žlice presejane moke
5 žlic zmletih orehov
1 kozarec ali pločevinka vloženih breskev
2,5 dl sladke smetane
2 vrečki fiksirja
3 žlice marelične marmelade
mandeljnovi lističi za krašenje
Za peko torte uporabimo tortni model premera 24 cm, ki ima
snemljivo dno, katerega obložimo s peki papirjem. Tortnega modela NE mastimo.
Jajcem ločimo rumenjake od beljakov. S pomočjo multipraktika
stepamo rumenjake in 4 žlice sladkorja, da nastane penasta zmes. V drugi posodi
pa stepamo beljake in ostale 4 žlice sladkorja do čvrstega snega.
Obe jajčni zmesi med sabo dobro zmešamo ZELO previdno.
Priporočam, da uporabite spatulo, žlico ali kuhalnico in ne metlice.
V homogeno, puhasto jajčno zmes počasi dodajamo moko in
mešamo še naprej ZELO previdno in počasi.
Na koncu dodamo še
zmlete mandeljne, nato pa zračno maso zlijemo v tortni model in pečemo v
navadni pečici pri 180 Stopinj C, 25 minut.
Če je tortni biskvit pečen, preverimo z leseno paličico, ga
vzamemo iz pečice.
Po 20 min tortni biskvit vzamemo iz pekača, obrnemo na drugo
stran, na rešetko, odstranimo peki papir in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Rezine breskev narežemo na majhne kose (breskve DOBRO
odcedimo), vendar 3 polovičke prihranimo za okrasitev.
Smetano trdo stepemo skupaj s fiksirjem in v 1/3 umešamo narezane breskve. 2/3 prihranimo za
premaz.
Ohlajeno tortno osnovo s ploščatim, ostrim in dolgim nožem
prerežemo na pol in obe polovici tanko premažemo z marmelado.
Na spodnjo stran
damo slastno kremo iz breskev in smetane, ter jo zgladimo in pokrijemo z drugim
delom biskvita.
Našo tortico enakomerno premažemo s smetano in zgladimo
robove.
Obod torte okrasimo z mandljevimi lističi.
Ostale 3 breskvine polovičke narežemo na enakomerne rezine (
16 rezin za 16 kosov) in jih postavimo na rob torte ležeče ali pokonci.
Po vrhu potresemo še preostanek mandljevih lističev in jo
pred postrežbo shranite v hladilniku.
Lahka in naravna breskova torta je ready to eat :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar