Ker je ravno prvi april, dan šaljivcev in zabavnih ljudi, pa
predpraznični čas, sem se lotila izdelave navihane sladice primerne za male in
velike otroke :)
Vsak
od nas je vesel, če mu kdo pokloni kakšno darilo, majhno, veliko…in ravno
majhne pozornosti nas po navadi najbolj presenetijo, sploh, če darilca niti
pod razno ne pričakujemo. No, zato pa se jim reče presenečenja :)
Zakaj bi se obdarovali samo za osebne praznike. Če imamo
potrebo nekomu nekaj podariti, mu podarimo. Odločila sem se, da je to leto leto
obdarovanja in ravno predpraznični čas je kot nalašč za lepe geste, nasmehe in prebijanje
ledu…
Temna in bela čokolada, malo ročnih spretnosti in navihane
velikonočne čokoladne lizike so tu.
Za cca 20 lizik:
200 g kvalitetne temne čokolade
100 g kvalitetne bele čokolade
2 jedilni žlici soka rdeče pese
sladkor v prahu
jedilni okraski po želji
Čokoladne kaplje ali narezano čokolado stopimo nad vodno
kopeljo. Upoštevamo pravila temperiranja (blog:Temperiranje čokolade) in čokolade ne
pregrevamo. Max dosežena temperatura je 50 stopinj C.
Stopljeno čokolado ohladimo (31 stopinj C temna in 27
stopinj C bela) in šele takrat lahko z njo ustvarjamo, oblikujemo, mažemo… ne
bo imela sivih lis.
Pripravimo si velik kos papirja za peko, na katerem
ustvarjamo različne motive.
Jaz sem oblikovala velikonočna jajčka, zajčke in
piščančke. Naredite lahko kar koli, uporabite svojo domišljijo in strah zaprite v omaro :)
Ko se vam čokolada začne gostiti, jo zopet segrejete, da se
stopi, izmerite temperaturo in oblikujete naprej.
Pri okraševanju sem uporabila tudi sladko roza pasto, ki sem
jo naredila iz sladkorja v prahu in soka rdeče pese.
Za izdelavo pikic in črt uporabite majhno dresirno vrečko
ali pa ročno narejen papirnati kornet. Z vrečko je lažje :)
Med oblikovanjem motivov ne pozabite na začetku položiti v
sredo obliva palčko :)
Ko se lizike ohladijo in strdijo jih lično zavijemo v
celofan vrečke in darila so pripravljena .
Ni komentarjev:
Objavite komentar