torek, 14. april 2015

Skrivnostni želodki

Gledanje na uro, hitenje in nenehno preverjanje ali sem vse naredil po planu...potem pa pridejo stvari, ki niso v planu...Se že sprijaznimo z lepimi neplaniranimi momenti, hujši so tisti, ki te stanejo živcev.
Teden, ki je za mano je bil zelo stresen. Ko ima tvoj otrok zdravstvene težave in  mu ne moreš pomagat...greš v bolnišnico, pa tudi ne vejo kaj dosti...Ni fajn.

Sreča, da je vse hudo za nami, sedaj pa v stare tire in polnem tempu naprej...

Naročila čakajo in chef je spet v elementu v svoji delavnici. 

Sladki prigrizki Želodki so zagotovo fantastična izbira za različna praznovanja. Gostje vedno najprej vprašajo, kaj to je, ko pa poskusijo, vzamejo še dva za sabo :) Priporočam za vse sladkosnede, ki obožujejo poln okus datljev, čokolade in marcipana v enem popolnem grižljaju.
Postrezite si s Skrivnostnimi Želodki.



Količina sestavin je odvisna od števila Želodkov:

izkoščičeni datlji
marcipanova zmes
temna čokolada
rjav sladkor (večji kristali)




Marcipanovo zmes pregnetemo in oblikujemo majhne kroglice premera cca 1cm. Velikost kroglic je odvisna od velikosti datlja. Marcipanova kroglica mora zapolniti njegovo notranjost.



Del kjer se stikata datelj in marcipan povaljamo v sladkorju.






Čokolado stopimo nad vodno kopeljo (blog: Temperiranje čokolade), počakamo da temperatura pade na 31 stopinj C in vanjo pomakamo polnjene datlje. Damo jih na pladenj in počakamo, da se čokolada strdi.

V ličnih papirnatih posodicah kot nalašč čakajo, da pridejo na zabavo.










Ni komentarjev:

Objavite komentar