Tole spomladansko sonce je res varljivo, ko si več zunaj…zjutraj se pogledam
v ogledalo pa si mislim, kaj sem pa tako rdeča. A je to od sonca…Sonček
je in mi smo ful veseli, da naš rastlinjak končno stoji, tudi če so lička bolj
rdeča kot ponavadi. Še zemlja, gredice in solatka… Komaj čakam. Je res, da je
potrebno še veliko dela, ampak brez dela ne bo jela, dobesedno.
Ko si ob koncu dneva zadovoljen z rezultati svojega dela,
prija po topli kopeli, skodelica čaja in čokoladni keks. Moram priznat, da
nisem ravno ljubitelj keksov, ti morajo biti namreč zares odlični, da jih bom
jaz poskusila. Chefovi čokoladni keksi so drugačni, so energetski in gredo za med.
Kdorkoli jih je poskusil, je bil navdušen…imajo
nekaj… in to naj ostane skrivnost :)
225 g moke
100 g sladkorja
100 g mehkega masla
4 žlice čokoladnega namaza
kavna žlička sode bikarbone
2 jedilni žlici agavinega sirupa
2 jedilni žlici riževega mleka
bio jagodna marmelada
V večjo skledo presejemo moko s sodo. Dodamo sladkor,
zmehčano maslo, čokoladni namaz in agavin sirup.
Zamesimo v testo in pustimo, da malo počiva, nato pa z
rokami oblikujemo enake kroglice v velikosti oreha. Med njimi pustimo zadosti
prostora, saj se razšijo.
Vsako kroglico pritisnemo s palcem, da narahlo poči.
V sredo vsake kroglice damo malo marmelade.
Pečemo pri 200 stopinj C 10 min. Po 10 min jih odstranimo iz
pečice in takoj pohladimo.
Božanski so :) Tudi kot darilo :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar