torek, 7. april 2015

Gozdni smoothie

Topel zrak še kar noče in noče med nas. Sonce se pokaže, pa že misliš kako se boš ogrel na svežem  zraku, se šel  premigat ali pa kaj postorit na vrt…pa pridejo oblaki in leden veter in zastrejo rumeno kroglo…vemo, kakšno je aprilsko vreme…sonce, dež, veter, pa še sneg. Sita sem tega, da me zebe, hočem sonce!

Po dopoldanski  telovadbi grem na vrt in si zaželim nekaj z okusom sadja in gozda…in dobim super idejo. Velikonočni prazniki, polni nadvse okusne hrane so za nami in zahoče se mi lažja hrana, sončnih okusov. Pa še zraven gozda živimo… Hitro z mano v kuhinjo, da vam povem :)



1,5 dl riževega mleka
100 g zamrznjenih borovnic
1 banana
1 jedilna žlica pinjol
1 čajna žlica kakava
bela čokolada


Smoothie je res enostavno pripraviti, tudi za tiste, ki niso radi in pogosto v kuhinji. Vse sestavine v mešalnik (ali s pomočjo paličnega mešalnika) in to je vsa znanost. Zdrav, nasiten, osvežilen za zajtrk ali malico.
Torej, lahko si zamislite leden, hladen ali smooothie sobne temperature, kar vam pač tisti
trenutek paše.






V mešalnik damo vse sestavine, razen bele čokolade, ki jo z večjim nožem nastrgamo in posujemo po našem smoothiju.




Z velikim kozarcem smoothija se vrnemo na vrt in uživamo v sončku, kolikor ga pač ta čas je in v nežnem gozdnem okusu...










2 komentarja:

  1. Kako pa tako lepo nastrgam čokolado? Meni ni uspelo. Mora biti malo ohlajena? Ker men se je vse nekej pacalo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če se je pacalo, je bila čokolada premehka. Zadosti je, če je tablica čokolade sobne temperature oz. cca 21 stopinj C.

      Izbriši