torek, 28. april 2015

Hruške z medom in rikoto

Ko računalnik nagaja, pa internetna povezava prav tako nisi ravno eden izmed srečnih uporabnikov… nisem odvisnica od interneta, ampak ko je nuja je pa fino, če gre vse kot po maslu.
Tudi v kuhinji je tako…ne vedno dobesedno. Če nisi dobre volje ali pa se ti ne da ravno, imaš slab dan, je bolje da stvari preložiš za kakšno uro ali dan, če seveda lahko. Največkrat je tako, da smo v stiski s časom in si česa takega pač ne moremo zamisliti. 

Če hočem zdaj oddati članek, moram imeti internetno povezavo. In, če hočem narediti eno sladico z medom, potrebujem med.
Moj pokojni dedi je bil najboljši čebelar in imel je najboljši med. Navajeni smo bili, da ga imamo vedno na zalogi…sedaj je drugače. Medu absolutno ne kupujem v trgovini, ampak samo pri boljših čebelarjih, ki delajo s srcem. Tako kot je delal moj dedi.

Med tem ko čakam (da internet "pride"), naredim eno »tahitro« lahko sladico za gurmane…




3 hruške (ravno prav zrele)
1 jedilna žlica masla
1 jedilna žlica medu
 nekaj žličk rikote



Hruške olupimo prerežemo na pol in polovicam odstranimo peščišče.






V večji ponvi segrejemo maslo in nanj položimo hruške. Zapečemo jih na obeh straneh.




Nanje zlijemo med in jih še malo popečemo.




Hruške postrežemo s slastno medeno omako in rikotinim žličnikom.





Sladko slana nežna hruška kot gurmanska sladica presenečenja. Zelo je okusna :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar