Ko računalnik nagaja, pa internetna povezava prav tako nisi
ravno eden izmed srečnih uporabnikov… nisem odvisnica od interneta, ampak ko je
nuja je pa fino, če gre vse kot po maslu.
Tudi v kuhinji je tako…ne vedno
dobesedno. Če nisi dobre volje ali pa se ti ne da ravno, imaš slab dan, je
bolje da stvari preložiš za kakšno uro ali dan, če seveda lahko. Največkrat je
tako, da smo v stiski s časom in si česa takega pač ne moremo zamisliti.
Če
hočem zdaj oddati članek, moram imeti internetno povezavo. In, če hočem
narediti eno sladico z medom, potrebujem med.
Moj pokojni dedi je bil najboljši
čebelar in imel je najboljši med. Navajeni smo bili, da ga imamo vedno na
zalogi…sedaj je drugače. Medu absolutno ne kupujem v trgovini, ampak samo pri
boljših čebelarjih, ki delajo s srcem. Tako kot je delal moj dedi.
Med tem ko čakam (da internet "pride"),
naredim eno »tahitro« lahko sladico za gurmane…
3 hruške (ravno prav zrele)
1 jedilna žlica masla
1 jedilna žlica medu
nekaj žličk rikote
Hruške olupimo prerežemo na pol in polovicam odstranimo
peščišče.
V večji ponvi segrejemo maslo in nanj položimo hruške.
Zapečemo jih na obeh straneh.
Nanje zlijemo med in jih še malo popečemo.
Hruške postrežemo s slastno medeno omako in rikotinim
žličnikom.
Sladko slana nežna hruška kot gurmanska sladica
presenečenja. Zelo je okusna :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar