ponedeljek, 20. april 2015

Lahka solatka s tuno

Sprva je bila samo želja nekje v podzavesti. Ker si se ukvarjal s to željo dolgo, dolgo časa, je prerasla v velik cilj, ki mu ob obilici dobre volje, pozitive, ljubezni in podpore vesolja ni bilo težko slediti. Vse je ok in prav, ko gre po planih…Kaj pa če ne gre?

Pot do uspeha je v teoriji tako zelo simple, sploh če imaš že v zibko položena načela upoštevanja svojega notranjega jaza, ki mu skozi življenje slediš, da ugotoviš, kaj je sploh tvoje poslanstvo. Velika večina pa nas mora veliko, veliko delati na sebi, da spoznaš to skrivnost. In potem je vse tako simple :)

Življenje te nenehno preverja ali si zaslužiš to kar si tako zelo želiš in o čemer tako veliko razmišljaš in delaš dan za dnem. Ko sem bila z otrokom v bolnišnici sem si želela le zdravja, vse ostalo me bo počakalo. Da se vse zgodi z namenom, je edina uteha in resnica.

Ni človeka, ki bi ti lahko določil datum tvoje nenadne sreče, zdravja, ljubezni. Sami zase smo, zato se imejmo radi in se poslušajmo.

Prekrasna knjiga, ki  mi daje ogromno moči in jo toplo priporočam: Prosite, dano vam je, zakoncev Hicks.

Torej, po psihično napornem tednu, zopet v kuhinji, v moji ustvarjalnici, kjer vam predstavljam osvežilno solatko, ki jo imamo doma zelo zelo radi. Naj bo ta predjed kot uvertura v prekrasne in še toplejše pomladne dneve.



Za 3 osebe:

2 bio bučki
2 večji bio papriki (rdečo, rumeno)
2 šalotki ali 1 srednje velika rdeča čebula
3 belgijski radiči Vitlof
4 male pločevinke tune (cca 210 g tunine)
balzamični kis
oljčno olje slovenske Istre
sol



V veliko posodo na srednje veliko strgalo naribamo neolupljene bučke.



Na male kockice narežemo papriki, na drobno pa šalotki in vse dodamo bučkam.



Tunino iz konzerve odcedimo s pomočjo sita in jo prav tako dodamo zelenjavi. (Olje v katerem je tunina ni tako kvalitetno, zato vam priporočam, da jo vedno odcedite in dodate svoje, kvalitetno oljčno olje).



Solato premešamo, solimo, dodamo kis in olje ter še enkrat premešamo.


Opranemu belgijskemu radiču odstranimo liste, enega za drugim in jih v krogu postavimo na krožnik. V sredo damo nekaj žlic sočne solate in postrežemo z opečenimi kruhki. Top tunina solata! Poskusite, ne bo vam žal :)










Ni komentarjev:

Objavite komentar