Pita, pita, pita,... ja, ja, ja, brez nje pač ne morem. Preprosto jo obožujem in vsako sezono pripravim drugačno. Letnemu času primerno. Torej, sezonsko.
V prejšnjem receptu sem uporabila mandarine, tokrat pa pomaranče. Še en lep, sočen in zdrav zimski sadež se je znašel v ospredju te nadvse slastne pite in zelo se je izplačalo.
Tooooploooo priporočam :)
(4 osebe, 1 h)
V prejšnjem receptu sem uporabila mandarine, tokrat pa pomaranče. Še en lep, sočen in zdrav zimski sadež se je znašel v ospredju te nadvse slastne pite in zelo se je izplačalo.
Tooooploooo priporočam :)
(4 osebe, 1 h)
Testo:
500 g sladkega krhkega testa (250g moke, 125 g masla, 100 g sladkorja v prahu, 1 jajce)
Nadev:
Nadev:
2 bio pomaranči
50 g sladkorja demerara
3 jajca
2 dl sladke smetane
1 žlička bio vanilijevega
prahu
Sestavine za testo zelo na hitro zmešamo skupaj v homogeno testo. Najlažje je, če si pomagamo s kuhinjskim mešalnikom. Tetso nato zavijemo v folijo in ga damo v hladilnik za pol ure.
Pečico vklopimo na 180°C
Pečico vklopimo na 180°C
Jajca ubijemo v večjo skledo
in jih skupaj s sladkorjem penasto stepemo.
Pomaranči operemo in jima
nastrgamo lupinico ter iztisnemo sok.
V drugi skledi stepemo sladko
smetano skupaj z vanilijevim prahom.
Lupinico, sok in sladko
smetano primešamo penastim jajcem.
Na pomokani površini
razvaljamo pripravljeno krhko testo in obložimo model premera 18 cm z visokim
robom. Viške testa obrežemo.
Testo obložimo s folijo in
obtežimo s kroglicami za peko ter pečemo v ogreti pečici 10 min.
Po 10 minutah vzamemo testo iz
pečice, odstranimo folijo in v sredo nalijemo prej pripravljeno maso.
Vse skupaj postavimo nazaj v
pečico za 30 min.
Pečeno pomarančno pito vzamemo
iz pečice in jo pred postrežbo dobro ohladimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar