ponedeljek, 21. november 2016

Mini frangipane pite z jabolki


Prvič sem slišala za frangipane pred nekaj leti...

Kaj je sploh frangipane? To je slastna, res noro dobra masa iz drobno mletih mandljev, jajc, sladkorja in masla. Pri tej mešanici za razliko od domače pripravljenega marcipana ne potrebujete zelo fino mleti mandljev. Zadostujejo že samo mleti mandlji...poudarek je na samo :)

Frangipane je fantastična izbira kot dodatek jesenskim in prazničnim sladicam.

Poskusite pripraviti te slastne, malo drugačne mini pite, da ogrejejo...brbončice in srce :)  




(8 oseb , 1h 15min)

100 g mletih mandeljnov
100 g sladkorja
1 večje jajce
40 g zmehčanega masla
200 g moke
50 g zmehčanega masla
100 ml mleka
1 zavojček suhega kvasa (7g)
1 žlica sladkorja

3 jabolka Elstar
1 žlica vroče marelične marmelade

V posodi zmešamo maso frangipane iz mandljev, sladkorja, masla in jajca v homogeno zmes.
Pripravljeno zmes postavimo na hladno.
V kozici segrejemo mleko do 35 °C, vanj stresemo žlico sladkorja in kvas ter dobro premešamo z metlico.
Pripravljeni kvašeni masi dodamo moko, maslo in dobro premešamo, da dobimo testo.
Testo pokrijemo s krpo in ga pustimo, da pol ure vzhaja.
Jabolka operemo, olupimo in narežemo na majhne kocke.
Pečico vključimo na 180°C.
Vzhajano testo razvaljamo in z njim obložimo male pekače za pito (8 pekačev, premera 12 cm) s snemljivim dnom.
Odvečno testo pri vrhu odrežemo.
Testo premažemo s pripravljeno maso frangipane in po njej posujemo narezana jabolka.
Pekače postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.
Pečene pite vzamemo iz pečice, malenkost počakamo, da se ohladijo, nato jih previdno vzamemo iz pekačev, premažemo z vročo marelično marmelado in ponudimo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar