sreda, 9. november 2016

Bučna marmelada z brusnicami


Tokrat vam predstavljam mojo slastno jesensko marmelado, bučno marmelado in...naredi se pa takole...enostavno :)






(ok. 800 g, 1 h)

1 kg mesa muškatne buče
200 g rjavega trsnega sladkorja
Vanilijev sladkor
Ščep cimeta
100 g brusnic
2 žlici ruma


Brusnice namočimo v malo ruma in damo na stran.

Očiščeno, narezano bučo damo v lonec, dodamo sladkor in na majhnem ognju počasi dušimo, da sladkor karamelizira in se buča zmehča.

Zmehčano bučo s sladkorjem dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj na štedilnik.

Dodamo brusnice z rumom vred in premešamo ter počasi kuhamo še toliko časa, da čim več vode izhlapi. Pri tem ves čas mešamo, da se nam mešanica ne prime na dno. Če buča vsebuje več vode, potrebujemo več časa za kuhanje.

Pripravimo sterilizirane kozarčke.

Bučno marmelado zlijemo v pripravljene kozarčke in jih dobro zapremo.


Kozarce zavijemo v kuhinjske krpe in počakamo, da se ohladimo, nato pa shranimo v hladnem prostoru.

Ni komentarjev:

Objavite komentar