ponedeljek, 28. november 2016

Mandarinina pena z whiskey-jem

Predpraznični čas nam že pošteno diha za vrat in priznam, da to preprosto oboooožuuuujem in komaj čakam, da se kuhinja prepoji s čudovitimi prazničnimi vonjavami. 
Prave mandarine, take z užitnim olupkom, dišeče in noro dobre, vzgojene popolnoma naravno na prijateljevem vrtu v Portorožu so mi dale eno super zamisel...nekaj teh slastnih sadežev bom uporabila za noro dobro t.i.zimsko peno z dodatkom kvalitetnega whiskey-ja, ravno pravšnjo za crkljanje ob toplem kaminu (brez termo štunfov) v najboljši družbi.


(6 oseb, 30 min+hlajenje)

4 jajca
130 g sladkorja
130 ml soka mandarin
2 lista želatine
Šilce whiskey-a


Želatino namočimo v mrzlo vodo.
V posodo odporno na vročino damo jajca in sladkor ter nad soparo stepamo toliko časa, da se masa speni, zgosti, naraste in segreje na 73°C.
Kremi dodamo precejen sok mandarin, whiskey ter ožeto želatino in dobro premešamo.
Še toplo kremo nalijemo v kozarčke, ohladimo in postavimo v hladilnik za dobro uro, da se krema strdi.
Kremo iz mandarin in whiskey-a ponudimo ohlajeno,  z rezino mandarine.


Ni komentarjev:

Objavite komentar