petek, 11. november 2016

Kremni kaki s čokoladnim moussom


Še ena jesenska njam njam sladička, ki bi bila lahko tudi sladki dodatek prihajajočemu vikendu, ko bomo uživali v mladem vinu in super kulinariki.
Tokrat kaki in čokolada, postreženo hladno in zajeto z veliko žlico :)






(4 osebe, 2 h)
 
300 ml sladke smetane
 100 g temne čokolade
Ščep cimeta
Ščep bio vanilijevega prahu
2 večja kakija (vanilija ok. 500 g)
1 žlica mascarpone-ja
1 žlica agavinega sirupa



Smetano zlijemo v kozico, dodamo cimet in vanilijo, segrejemo do 80°C, odstavimo,  vanjo primešamo na drobno narezano temno čokolado, da dobimo homogeno kremo in ohladimo.

Ohlajeno čokoladno maso postavimo v hladilnik za 1h 30 min.

Kaki operemo, olupimo in narežemo na manjše kose. V mešalniku ga zmešamo v gladek pire skupaj z agavinim sirupom in mascarpone-jem.

Ohlajeno čokoladno smetano stepemo, da dobimo kremo.

S kakijevo kremno maso in čokoladnim moussom  izmenično napolnimo kozarčke in ponudimo.



Ni komentarjev:

Objavite komentar