Še ena jesenska njam njam sladička, ki bi bila lahko tudi sladki dodatek prihajajočemu vikendu, ko bomo uživali v mladem vinu in super kulinariki.
Tokrat kaki in čokolada, postreženo hladno in zajeto z veliko žlico :)
(4 osebe, 2 h)
300 ml sladke smetane
100 g temne čokolade
Ščep cimeta
Ščep bio vanilijevega prahu
2 večja kakija (vanilija ok. 500 g)
1 žlica mascarpone-ja
1 žlica agavinega sirupa
Smetano zlijemo v kozico, dodamo cimet in vanilijo, segrejemo do 80°C, odstavimo, vanjo primešamo na drobno narezano temno čokolado, da dobimo homogeno kremo in ohladimo.
Ohlajeno čokoladno maso postavimo v hladilnik za 1h 30 min.
Kaki operemo, olupimo in narežemo na manjše kose. V mešalniku ga zmešamo v gladek pire skupaj z agavinim sirupom in mascarpone-jem.
Ohlajeno čokoladno smetano stepemo, da dobimo kremo.
S kakijevo kremno maso in čokoladnim moussom izmenično napolnimo kozarčke in ponudimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar