četrtek, 10. november 2016

Kostanjeva krema z bučno marmelado in mandlji


Slastne sadeže, ki jih ponuja jesen poskušam izkoristiti do konca in tale slastna kostanjeva krema z dodatkom bučne marmelade je absolutno prava izbira za vse jesenske sladokusce in gurmane. 

Vredno je poizkusiti :) Morda pa je to lahko ideja za martinov desert :)







(6 oseb, 30 min+hlajenje)

250 g kostanjevega pireja
4 zravnane žlice rjavega trsnega sladkorja
2 žlici masla
400 ml sladke smetane
6 žlic bučne marmelade
mandljevi lističi


V kozico stresemo kostanjev pire, sladkor in maslo ter na zmernem ognju počasi mešamo, dokler ne dobimo homogene mase. Kozico odstavimo in kostanjevo maso ohladimo.

Sladko smetano stepemo do ¾.

Ohlajeno kostanjevo maso vmešamo v smetano.

Mandljeve lističe stresemo na ogreto ponvico in jih na hitro popečemo, da se nežno obarvajo, nato jih odstavimo in ohladimo.

V kozarčke nadevamo kostanjevo maso s smetano, bučno marmelado, na vrh pa posujemo pražene mandljeve lističe.

Kozarčke postavimo v hladilnik.

Kostanjevo sladico postrežemo dobro ohlajeno.


Ni komentarjev:

Objavite komentar