Slastne sadeže, ki jih ponuja jesen poskušam izkoristiti do konca in tale slastna kostanjeva krema z dodatkom bučne marmelade je absolutno prava izbira za vse jesenske sladokusce in gurmane.
Vredno je poizkusiti :) Morda pa je to lahko ideja za martinov desert :)
(6 oseb, 30
min+hlajenje)
250 g kostanjevega pireja
4 zravnane žlice rjavega trsnega sladkorja
2 žlici masla
400 ml sladke smetane
6 žlic bučne marmelade
mandljevi lističi
V kozico stresemo kostanjev pire, sladkor in maslo ter na zmernem ognju počasi mešamo, dokler ne dobimo homogene mase. Kozico odstavimo in kostanjevo maso ohladimo.
Sladko smetano stepemo do ¾.
Ohlajeno kostanjevo maso vmešamo v smetano.
Mandljeve lističe stresemo na ogreto ponvico in jih na hitro popečemo, da se nežno obarvajo, nato jih odstavimo in ohladimo.
V kozarčke nadevamo kostanjevo maso s smetano, bučno marmelado, na vrh pa posujemo pražene mandljeve lističe.
Kozarčke postavimo v hladilnik.
Kostanjevo sladico postrežemo dobro ohlajeno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar