sreda, 3. februar 2016

Ingverjeva torta s pivom in hruškami


Kdo pravi, da hruška in ingver ne gresta z roko v roki...pravzaprav je tako, ko poskusiš slastno ingverjevo torto s sočno pečeno hruško, zagotovo spremeniš mnenje. Okus te povsem očara in verjemite, ne ostaneš ravnodušen, tako da se prvotni dvom kaj hitro razblini, brbončice pa zahtevajo še en kos.
Dejstvo, da je poleg pivo, pa zagotovo da okusu posebno noto in piko na i.

Tudi sama sem bila presenečen nad rezultatom, saj sem že v preteklosti eksperimentirala z različnimi okusi in prav vsak me ni navdušil...nekaterih pa se moraš preprosto navaditi.

Torej, naznanjam recept moje nove princeske, ki je prostor prijetno odišavila in navdušila vsa čutila :)






(4 OSEBE, 55 MIN)


3 hruške
250 ml svetlega piva
150 g masla
150 g kristalnega sladkorja
150 g medu
150 g temnega sladkorja Muscovado
1 žlička mletega cimeta
2 žlički mletega ingverja
½  žličke mletih nageljnovih žbic
300 g moke
1 zravnana jedilna žlica sode bikarbone
2 jajci
250 g kisle smetane



V kozico damo maslo, obe vrsti sladkorjev, med, vse začimbe in pivo ter na majhnem ognju počasi mešamo, da dobimo gosto homogeno maso. (nasvet: mešajte z metlico, da se znebite grudic)

V medeno maso postopoma dodajamo presejano moko  s sodo bikarbono in mešamo še naprej z metlico, dokler ne dobimo gladke mase.

V drugo posodo ubijemo jajci in ju zmešamo s kislo smetano.

Jajčno smetanovo zmes postopoma dodajamo v medeno maso in dobro zmešamo.

Tortni model premera 26 cm obložimo s papirjem za peko, ga namastimo in zlijemo maso vanj.

Hruške olupimo, odstranimo muhe, vendar pustimo peclje.

Olupljene hruške potopimo v pripravljeno maso in damo v ogreto pečico na 170°C ter počasi pečemo 1h 15 min.

Pečeno torto  vzamemo iz pečice in jo malce ohladimo, nato pa odstranimo obod in postrežemo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar