sreda, 10. februar 2016

Čokoladni Valentinčki z banano, mangom in kokosom


Čeprav sem mnenja, da se moramo spoštovati in imeti radi vsak dan, ne samo na posebne dneve, bom vseeno izkoristila ta "uvožen", rahlo kičast, pa vseeno srčkan praznik, ki bo kmalu tu.
Z vami želim deliti en zelo enostaven recept, kako presenetiti svoje najdražje in jim sami izdelati sladko, prikupno darilce. 
Slastne kupčke sem imenovala kar Valentinčki, sestavljeni iz temne čokolade in eksotičnih okusov...





(22 kos, 30 min)


200 g kvalitetne temne čokolade
50 g bananinega čipsa
30 g suhega manga
50 g zdrobljenih maslenih keksov
Kokosova moka


Čokolado pravilno temperiramo po naslednjem enostavnem postopku:
70 % čokolade narežemo in stopimo nad vodno kopeljo do  45°C oz. max do 50°C. (poteči mora pravilna kristalizacija maščobnih kislin, sicer končni izdelek ne bo najboljši)

Ostanek čokolade narežemo na majhne koščke.

Stopljeno čokolado odstavimo in ji dodamo preostanek čokolade. Mešamo toliko časa, da se koščki popolnoma stopijo in dobimo gladko tekočo čokolado. Čokolada se mora ohladiti na 31°C, šele takrat jo lahko oblikujemo.
(31°C velja le za temno čokolado. Mlečna in bela čokolada vsebujeta manj kakava oz. nič in več maščobe, zato mora biti njuna temperatura nižja)

Nasvet: Glej objavo TEMPERIRANJE ČOKOLADE na mojem blogu.

V stopljeno čokolado stresemo grobo zdrobljene kekse, na drobno narezan mango in zdrobljen bananin čips.

Vse dobro  premešamo in hitro z žličko naredimo majhne kupčke, ki jih potresemo s kokosom in počakamo, da se čokolada strdi do konca.

Valentinčke lahko zavijemo in podarimo kot darilo :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar