Presnih tortic obstaja že malo morje..takih in drugačnih, med drugim tudi pomarančnih...
Večina pri pripravi uporabi le sok, pa mogoče malo lupinice, med tem ko v praktično nobenem receptu (razen v enem) ne najdeš med sestavinami pomarančne kaše. Škoda...
No, jaz sem pri pomarančni presni tortici želela poudariti okus pomaranče, zato sem se izognila vsem nepotrebnim okusom, ki z malo truda zasenčijo ta sočen sadež.
In rezultat? Ta je bil fantastičen, lahek, sočen, zdrav in predvsem pomarančen :)
(6 oseb, 2h 15min +
hlajenje)
Nadev:
3 velike pomaranče
50 ml medu
½ žličke bio vanilijevega prahu
80 g kokosovega masla
Pest suhih brusnic
50 g kokosove moke
50 g datljev
Podlaga:
250 g datljev
100 g zmletih mandljev
50 g kokosovega masla
Najprej pripravimo podlago za torto in sicer namočimo datlje
(vseh 300 g) v mrzlo vodo za dve uri.
Namočene datlje ( 250 g) zmešamo v mešalniku v gosto pasto,
nato dodamo zmlete mandlje in stopljeno kokosovo maslo. Vse skupaj dobro
zmešamo v homogeno maso.
Maso nadevamo v obroč za torto (premer 18 cm) in jo enakomerno razporedimo.
Pomaranče olupimo, odstranimo beli ovoj in izrežemo krhlje.
V mešalnik damo pomarančne krhlje, 2 žlici pomarančnega
soka, namočene datlje (50 g), med, vanilijev prah, stopljeno kokosovo maslo (80
g), kokosovo moko in vse dobro premešamo v homogeno kašo.
Z žlico vmešamo še suhe brusnice in maso zlijemo v tortni
model na pripravljeno podlago.
Vse skupaj damo v hladilnik za nekaj ur, da se tortica
strdi.
Strjeno tortico vzamemo iz hladilnika, odstranimo obod in
narežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar