sreda, 17. februar 2016

Pomarančna presna tortica z brusnicami in kokosom


Presnih tortic obstaja že malo morje..takih in drugačnih, med drugim tudi pomarančnih...
Večina pri pripravi uporabi le sok, pa mogoče malo lupinice, med tem ko v praktično nobenem receptu (razen v enem) ne najdeš med sestavinami pomarančne kaše. Škoda... 

No, jaz sem pri pomarančni presni tortici želela poudariti okus pomaranče, zato sem se izognila vsem nepotrebnim okusom, ki z malo truda zasenčijo ta sočen sadež. 
In rezultat? Ta je bil fantastičen, lahek, sočen, zdrav in predvsem pomarančen :)






(6 oseb, 2h 15min + hlajenje)


Nadev:
3 velike pomaranče
50 ml medu
½ žličke bio vanilijevega prahu
80 g kokosovega masla
Pest suhih brusnic
50 g kokosove moke
50 g datljev


Podlaga:
250 g datljev
100 g zmletih mandljev
50 g kokosovega masla


Najprej pripravimo podlago za torto in sicer namočimo datlje (vseh 300 g) v mrzlo vodo za dve uri.

Namočene datlje ( 250 g) zmešamo v mešalniku v gosto pasto, nato dodamo zmlete mandlje in stopljeno kokosovo maslo. Vse skupaj dobro zmešamo v homogeno maso.

Maso nadevamo v obroč za torto (premer  18 cm) in jo enakomerno razporedimo.

Pomaranče olupimo, odstranimo beli ovoj in izrežemo krhlje.

V mešalnik damo pomarančne krhlje, 2 žlici pomarančnega soka, namočene datlje (50 g), med, vanilijev prah, stopljeno kokosovo maslo (80 g), kokosovo moko in vse dobro premešamo v homogeno kašo.

Z žlico vmešamo še suhe brusnice in maso zlijemo v tortni model na pripravljeno podlago.

Vse skupaj damo v hladilnik za nekaj ur, da se tortica strdi.

Strjeno tortico vzamemo iz hladilnika, odstranimo obod in narežemo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar