sreda, 27. januar 2016

Čokoladni kolač z limeto brez glutena

LIMETA S ČOKOLADO...obožujem čokolado in osvežilno limeto, vendar ne padem dol...
ČOKOLADA Z MANDLJI IN LIMETO...se sliši malo bolje, ker obožujem mandlje...pražene...
ČOKOLADNI SOČNI KOLAČ Z LIMETO IN MANDLJI...komaj čakam, da si odrežem en kos..

Kdo bi se lahko uprl temu zares noro dobremu kolaču z mehko, sočno sredico, ki se topi v ustih. Okusa čokolade in mandeljna se res fantastično prilegata en drugemu. Sočna in aromatična limeta, pa prijetno in nevsiljivo zaokroži to harmonijo okusa. 




8 KOSOV, 1 h

100 g temne čokolade
100 g masla
5 jajc
125 g kristalnega sladkorja
125 g rjavega sladkorja Demerara
100 g mletih mandljev
10 g kakava
Sok 1 limete
Lupinica 1 limete
Sladkor v prahu za posip


Čokolado narežemo na majhne kose in jo skupaj z maslom stopimo nad vodno kopeljo. 

Stopljeno čokolado z maslom odstavimo in pustimo, da se ohladi.

S pomočjo mešalnika stepemo jajca in obe vrsti sladkorja v rahlo penasto zmes.

Zmlete mandeljne in presejani kakav zmešamo skupaj in previdno z metlico umešamo v jajčno maso.

Prav tako v jajčno maso umešamo stopljeno in ohlajeno čokolado ter limetin sok.

Model za šarkelj namažemo z maslom, vanj vlijemo maso in jo damo v pečico ogreto na 180°C za približno 40 minut. Če je pekač lončen, pečemo 5 minut dlje. (Pečemo lahko tudi v tortnem modelu premera 23 cm)

Pečen kolač mora imeti hrustljavo površino in sočno sredico.

Postrežemo ohlajenega posutega z limetino lupinico in sladkorjem v prahu.

Uživajte:)


Ni komentarjev:

Objavite komentar