Priprava je nadvse enostavna, okus in tekstura pa božanska in prav ta bo morda prepričal marsikaterega nečokoholika (enega poznam), da si popacka prste in se ne sekira :)
(15 min priprava, 1 h hlajenja)
200 g temne
čokolade
50 g
kandiranega ananasa
50 g orehov
50 g
indijskih oreškov
60 g masla
1 jedilna
žlica mletega cimeta
Indijske oreške, orehe in kandiran ananas grobo nasekljamo.
Čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo pri čemer pazimo, da voda ne vre in da se dno posode s čokolado ne dotika vrele vode.
Na stopljeno čokolado presejemo cimet in dodamo oreške in ananas ter vse dobro premešamo.
Ozek, manjši pekač obložimo z živilsko folijo in nanj stresemo čokoladno mešanico.
Poravnamo površino in ohladimo (do cca 20 stopinj), nato pa damo pokrito v hladilnik za 1 uro, da se strdi.
Trdo čokoladno maso vzamemo iz hladilnika in razrežemo na enako velike kocke (sebi odrežemo največji kos :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar