četrtek, 7. januar 2016

Čokoladne kocke z ananasom, cimetom in oreški

Načinov kako pripraviti čokoladne kocke je zelo veliko. Meni osebno je ta najljubša, saj čokoladna kocka dejansko zgleda podobna kocki, okus ki prednjači pa je čokolada, čeprav ima dodane orehe, kandiran ananas...se sliši malo čudno, vendar sem videla že marsikaj...

Priprava je nadvse enostavna, okus in tekstura pa božanska in prav ta bo morda prepričal marsikaterega nečokoholika (enega poznam), da si popacka prste in se ne sekira :)







(15 min priprava, 1 h hlajenja)

200 g temne čokolade
50 g kandiranega ananasa
50 g orehov
50 g indijskih oreškov
60 g masla
1 jedilna žlica mletega cimeta


Indijske oreške, orehe in kandiran ananas grobo nasekljamo.

Čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo pri čemer pazimo, da voda ne vre in da se dno posode s čokolado ne dotika vrele vode.

Na stopljeno čokolado presejemo cimet in dodamo oreške in ananas ter vse dobro premešamo.

Ozek, manjši pekač obložimo z živilsko folijo in nanj stresemo čokoladno mešanico. 

Poravnamo površino in ohladimo (do cca 20 stopinj), nato pa damo pokrito  v hladilnik za 1 uro, da se strdi.

Trdo čokoladno maso vzamemo iz hladilnika in razrežemo na enako velike kocke (sebi odrežemo največji kos :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar