petek, 8. januar 2016

Toskanski krostini

Ko smo lačni in nimamo veliko časa, pograbimo prvo stvar, ponavadi najbolj nezdravo...potem pa poslušamo našo vest... 

Mnogokrat pozabimo na fantastične surovine iz katerih lahko nastane super prigrizek, malica ali predjed.

Minuta našega dragocenega časa, pripravljene sestavine in segreta pečica so potrebni za te noro dobre Toskanske krostine. 

...tudi brez pečice so fantastični, če imate raje ponev :)







(8 rezin, 15 min)


8 rezin toast kruhkov
100 g mozzarelle
2 stroka česna
35 g sardelnih filejev
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 žlici kaper
6 žlic oljčnega olja
beli poper


Kruhu odrežemo skorjo, nato pa rezine razpolovimo. Česen olupimo, stremo,  narežemo in ga damo v možnar (ali mešalnik). Poleg dodamo še peteršilj, sardelne fileje, kapre in oljčno olje. 

Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo mazavo pasto. Začinimo s poprom.

Mozzarello osušimo in jo narežemo na tanke rezine.

Pečico segrejemo na 220°C.

Na polovico kruhkov namažemo pasto, nanjo položimo sirovo rezino in jo pokrijemo s preostalim kruhom. Kruhke pokapljamo z oljčnim oljem z obeh strani, jih položimo na pekač in jih zlato zapečemo v pečici v nekaj minutah.

Med peko jih enkrat obrnemo.

Krostine po želji ponudimo s črnimi olivami.





Ni komentarjev:

Objavite komentar