torek, 5. januar 2016

Polnjena jabolka

Januarja v naši shrambi najdeš le jabolka, taka ki dobro stojijo in so fantastična sveža ali pečena...v glavnem v vseh oblikah jih je fino izkoristiti :)

Kot uverturo v novo slastno leto sem pripravila slastna polnjena jabolka, kaj pa drugega...





za 4 osebe:

4 srednje velika jabolka
8 kos maslenih piškotov
2 veliki  jedilni žlici medu
4 kavne žličke masla
1.5 dl belega vina
0,5 dl vode


Jabolka operemo in jim s pomočjo majhnega nožka ali pripomočka za dolbenje melone odstranimo peščišče, tako da je sadež od zgoraj odprt, spodaj pri muhi pa zaprt. Torej naredimo jamice v katere bomo dali medeno maso.

Piškote s pomočjo strojčka drobno zmeljemo. Piškotne drobtine zmešamo z medom in s to maso napolnimo luknje v jabolkih.

Polnjena jabolka postavimo v pekač in vanj nalijemo vino in vodo. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinj C, približno 40 minut oz. dokler se jabolka ne zmehčajo (odvisno od sorte).

Pečenim še vročim jabolkom na vrh dodamo  košček masla in jih postrežemo.


Res slastna topla uvertura, ko zunaj sneži... :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar