...in tako mimogrede...strah pred pripravo paljenega oz. kuhanega testa je popolnoma odveč, saj imam za vas pripravljen recept, ki mora uspeti :)
za 30 kosov:
Kuhano testo:
120 ml vode
75 g masla
100 g moke
4 jajca
sol
Krema:
4 rumenjaki
100 g sladkorja v prahu
350 ml mleka
30 g koruznega škroba
100 ml sladke smetane
Vanilijev prah
Pomarančna lupinica
Najprej pripravimo kuhano testo. V kozico nalijemo vodo in
vanjo damo maslo. Počakamo, da se maslo stopi, nato dodamo moko in ščep soli.
Ves čas intenzivno mešamo.
Ko se začne masa lepiti na dno, kozico odstavimo in maso
ohladimo.
Ohlajeni masi dodamo jajca in temeljito zmešamo, da dobimo
homogeno maso.
Pripravljeno maso damo v dresirno vrečko z okroglim
nastavkom in iztiskamo majhne kupčke na pripravljen pekač s peki papirjem.
Princeske pečemo pri 220°C, 15 do 20 minut oz. dokler niso
zlato rjave.
Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem. Dodamo škrob in
dobro premešamo. Mleko z vanilijevim prahom zavremo v kozici.
Vanilijevo mleko počasi v tankem curku dodajamo penastim
rumenjakom in ves čas mešamo. Vso zmes prelijemo nazaj v kozico in na majhnem
ognju počasi kuhamo dokler se ne zgosti.
Pripravljeno vanilijevo kremo (slaščičarsko kremo) zlijemo v
drugo posodo, da se ohladi.
Stepemo smetano do ¾ in jo primešamo ohlajeni vanilijevi
kremi. Na koncu dodamo še pomarančno lupinico.
S pripravljeno kremo s pomočjo dresirne vrečke nadevamo v princeske, jih posipamo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Slastno, slstno slastno tudi za silvestrovo :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar