Jaz pa vem samo eno, da se domači masleni Panettonne nikakor ne more primerjati s kupljenim...
in tukaj je fantastičen, noro dober recept za ta slastni masleni kruh.
za visoko posodo s premerom 18 cm:
650 g moke
45 g kvasa
150 g sladkorja
250 ml mlačnega mleka
200 g masla
4 rumenjaki
sol
ščep muškatnega oreška
100 g citronata
50 g oranžata
150 g rozin
100 g jedilne čokolade
Moko presejemo v skledo in naredimo na sredi jamico v katero
damo kvas z malo sladkorja in mleka. Počakamo, da vzhaja, nato pa dodamo preostalo
mleko, raztopljeno maslo, rumenjake, ščep soli, muškatni oreh in vso moko.
Zamesimo v homogeno testo, ki mora delati mehurčke in ga
pustimo 20 minut, da vzhaja.
V testo zamešamo še rozine, narezan citronat in oranžat ter
na drobno narezano čokolado. Iz testa oblikujemo kroglo, ki jo položimo v
okrogel visok in namaščen pekač ali v visoko papirnato posodo za peko in
pustimo, da še malo vzhaja.
Pečico segrejemo na 190°C.
Maslen kruh zarežemo v obliki križa in ga na spodnji višini
pečemo 1h 30 min.
Pečen masleni kruh naj se v papirnati posodi ali pekaču malo
ohladi, nato pa ga damo na kovinsko rešetko in do konca ohladimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar