četrtek, 14. januar 2016

Solata iz črnega riža



Črni riž oz. natančneje rjavi dolgozrnati divji riž je zelo poseben...vizualno in po okusu. Ima neko posebno, intenzivno aromo, povsem drugačno kot oluščeni riž, kar se zelo očitno opazi pri sami kuhi. Okus pa je tako poseben, lahko bi rekli orehast in se fantastično poda k najrazličnejšim jedem. 

Pri pripravi te res noro dobre hladne solate sem uporabila SPAR Premium divji riž, ki rase v plitvih kanadskih jezerih in v resnici ni riž, ampak seme vodne trave (vir:Spar Premium). Res zelo zanimivo...Zelo okusno in zelo zdravo.







(4 OSEBE, 15 MIN +kuhanje riža)

125 g divjega riža
150 g vložene tunine
100 g vložene čebulice
2 žlici kaper
5 žlic majoneze
Sol
Sveže mlet poper


Divji riž skuhamo po navodilih. Kuhan riž odcedimo in splaknemo z mrzlo vodo.

Tunino dobro odcedimo in natrgamo na koščke.

Majonezo zmešamo s kaprami, ščepcem soli in popra.

Ohlajenemu rižu primešamo majonezo s kaprami, tunino in čebulico.

Pustimo, da nekaj časa stoji, da se okusi prepojijo, nato pa ponudimo.

Slastno, slastno,mmm kako je slastno...



Ni komentarjev:

Objavite komentar