Povabljeni smo na rojstnodnevno žar zabavo. Vreme bo
fantastično in vzdušje prav tako, v to ne dvomim.
Super je, če je seznam gostov poznan in se že vnaprej
zmenimo, kdo bo kaj pripravil. Fer, se vam ne zdi? Slani in sladki program pade
na mene in že komaj čakam, kaj vse bom pripravila…potem pa me preseneti ena
ideja in predvsem želja s strani prijatelja, o pripravi klasične skutne sladice…Ker rada eksperimentiram, pripravljam
in raziskujem nove recepte, sem bila sprva malce razočarana, potem pa me je
misel na lansko poroko in srečne obraze takoj pomiril. Poleg super truper torte
naredim še nekaj sladkega na željo mojih stalnih gostov. Skutne kocke. Klasika,
ki mi vedno uspe in nikoli ne razočara…še tako zahtevnega gosta :)
200 g Pettit Beurre keksov
200 g masla
mleti orehi po okusu
500 g skute
4 rumenjaki
150 g sladkorja
4 beljaki
2 kisli smetani
vanilijev bio prah
Kekse s pomočjo mešalnika zmeljemo v drobtine in jih skupaj
z zmehčanim maslom in mletimi orehi zmešamo v homogeno zmes ter z njo obložimo
dno pekača (40×25). Pečemo v segreti pečici na 170 stopinj, 10 min C.
V večji skledi penasto zmešamo skuto, rumenjake in sladkor.
Iz beljakov stepemo sneg in ga dodamo skutni masi. Nežno in
počasi premešamo, da se sneg lepo zlije z osnovo.
Pečeno podlago vzamemo iz pečice in nanjo zlijemo skutno
maso ter vrnemo nazaj v pečico. 170 stopinj C, 30 min.
Po 30 minutah zlijemo po vrhu še kislo smetano zmešano z
vanilijevim prahom. Pečemo še 10 min pri 150 stopinjah C. Smetana na vrhu NE
SME porumeneti.
Pečeno sladico ohladimo, damo v hladilnik in šele nato
narežemo na poljubno velike rezine.
Skutne kocke hranimo v hladilniku.
Tako preprosto in tako odlično :) Izplača se poskusiti.
Ni komentarjev:
Objavite komentar