Brežina polna gozdnih jagod…neverjetno. Ta mala, sočna,
sladka darilca narave enostavno moraš izkoristiti, sploh če jih imaš pred
nosom.
Z otroki se vsako jutro pred vrtcem »napasemo« svežih sadežev. Temu se reče prava, živa hrana, zaužita takoj, ko ima še vso energijo v sebi…in temu pravim privilegij in luksuz in sem zanj zelo zelo hvaležna :)
Še malo domačih malin ter ribeza in fantastična, lahka sladica je tu.
Poleg sladoleda zelo rada pripravljam sorbete, tudi presne.
Za slasten sorbet iz jagodičevja in bezgovega sirupa sem
uporabila:
500 g gozdnih jagod, malin, črnega ribeza
3 dl domačega bezgovega sirupa (glej blog recept Bezgov
sirup)
Jagodičevje damo v veliko skledo in ga s pomočjo paličnega
mešalnika spasiramo v kremo.
Vse skupaj precedimo skozi fino cedilo, da dobimo
gladko, gosto maso.
Sadni masi dodamo bezgov sirup, vse skupaj dobro premešamo
in zlijemo v posodo za zamrzovanje.
Posodo odkrito damo v zamrzovalnik za cca 3 ure, da se začne
strjevati.
Sorbet nato damo v skledo in ga dobro premešamo z vilicami, nato pa
ga zopet vrnemo v zamrzovalnik za 3 ure, dokler se ne strdi.
Če ga želimo shranjevati v zamrzovalniku dlje, posodo
pokrijemo s pokrovom.
Zelo preprost recept za fantastičen sorbet.
Ni komentarjev:
Objavite komentar