torek, 16. junij 2015

Sorbet iz jagodičevja in bezgovega sirupa

Brežina polna gozdnih jagod…neverjetno. Ta mala, sočna, sladka darilca narave enostavno moraš izkoristiti, sploh če jih imaš pred nosom. 

Z otroki se vsako jutro pred vrtcem »napasemo« svežih sadežev. Temu se reče prava, živa hrana, zaužita takoj, ko ima še vso energijo v sebi…in temu pravim privilegij in luksuz in sem zanj zelo zelo hvaležna :) 
Še malo domačih malin ter ribeza in fantastična, lahka sladica je tu. 

Poleg sladoleda zelo rada pripravljam sorbete, tudi presne.




Za slasten sorbet iz jagodičevja in bezgovega sirupa sem uporabila:


500 g gozdnih jagod, malin, črnega ribeza
3 dl domačega bezgovega sirupa (glej blog recept Bezgov sirup)



Jagodičevje damo v veliko skledo in ga s pomočjo paličnega mešalnika spasiramo v kremo. 




Vse skupaj precedimo skozi fino cedilo, da dobimo gladko, gosto maso.




Sadni masi dodamo bezgov sirup, vse skupaj dobro premešamo in zlijemo v posodo za zamrzovanje.



Posodo odkrito damo v zamrzovalnik za cca 3 ure, da se začne strjevati. 




Sorbet nato damo v skledo in ga dobro premešamo z vilicami, nato pa ga zopet vrnemo v zamrzovalnik za 3 ure, dokler se ne strdi.




Če ga želimo shranjevati v zamrzovalniku dlje, posodo pokrijemo s pokrovom.


Zelo preprost recept za fantastičen sorbet.

Ni komentarjev:

Objavite komentar