ponedeljek, 15. junij 2015

Domač burger

Poleti, ko sije sonce in je vroče, vikende preživljamo na svežem zraku, v senčni terasi ali sončnem vrtu, kakor pač komu paše. Vse pohvale arhitektu za idealen sončni kot :)

Ker bi radi bili vsi sproščeni, sem poskrbela, da bo sproščeno tudi kosilo…brez vilic, nožev…skratka, po domače, kot na pikniku.

Še na hitro osvežitev v bazen, potem pa roštiljčkanje in priprava kosila za družino in prijatelje.

Hitro preverjanje…solata z vrta oprana, zelje narezano, suhi paradižniki v mešalniku, pripravljena masa za burgerje v hladilniku, gostje razpoloženi, žar razbeljen…gremo veselo na delo :)



Za 4 velike burgerje:


800 g mletega piščančjega mesa
sol
oljčno olje
žlica mlete rdeče paprike
pol manjše glave mladega zelja
manjša glava mehke solate (Majniška lepotica)
žlička gorčice
3 jedilne žlice majoneze
1 mala čebula
4 rezine suhega paradižnika v olju
4 jedilne žlice paradižnikovega pireja
4 velike domače lepinje


V skledi pripravimo maso za burgerje. Piščančje mleto meso, solimo, malo naoljimo z oljčnim oljem in dodamo mleto rdečo papriko. Vse dobro premešamo, da dobimo homogen zmes, pokrijemo in  postavimo v hladilnik.




Solato operemo.  Zelje narežemo na trakove in damo v skledo. 




Dodamo majonezo, gorčico in na drobno narezano čebulo. Dobro premešamo in postavimo na hladno.



V mešalniku zmešamo v gladko suhe paradižnike in paradižnikov pire.




Sveže solate in dresinge vedno sama pripravim. Taki, ki so po mojem okusu, pa še točno vem kaj je notri.

Segrejemo žar, iz piščančje mase oblikujemo večje tanke pleskavice premera  cca 15 cm in jih na razbeljeni površini spečemo.

Lepinje prerežemo po dolžini in jih na hitro popečemo. Spodnjo stran namažemo s paradižnikovo omako, nanjo damo sveže pečeno pleskavico, več listov zelene, mehke solate in zeljnato solato. Pokrijemo z drugim delom lepinje, prerežemo na pol in postrežemo.


Ker je na kosilu bilo veliko otrok, so dodatki in zelenjava mila, sicer pa lahko eksperimentiramo po mili volji. Burgerji so res enostavni za pripravo, veliko vlogo pri vsem pa odigrajo kvalitetne surovine, na katere dam zelo veliko pozornosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar