nedelja, 28. junij 2015

Puhasti Browniji

Sončno, toplo, prijetno poletno vreme…poležavanje v senci in namakanje v bazenu…naenkrat pa temni oblaki, zoprn veter in dežne kaplje. Misel, da bi še malo poležavala na ležalniku absolutno ni na mestu, saj je situacija iz minute v minuto slabša. Hitim in pospravljam, potem pa toča…

Vedrimo v dnevni sobi in gledamo ven kako ledene kroglice udrihajo po vrtu, terasi, nepokritem bazenu, nepospravljenih sandalah in brisačah…

Kaj početi na tako popoldne? Marsikaj lahko, sploh če ti zadišijo »tahitri« browniji. »Tahiri« zato, ker jih bo z rekordno hitrostjo zmešal moj sodelavec, mešalnik, ki se že leta in leta ne da, browniji pa bodo puhasti, kar ni običajno, zato bom sladke čokoladne kockice imenovala kar Puhasti Browniji.



125 g sladkorja
50 g masla
4 jajca
200 g temne čokolade
50 g masla
60 g sesekljanih orehov
1 kavna žlička sode bikarbone
100 g moke


S pomočjo multipraktika penasto zmešamo zmehčano maslo in sladkor. Postopoma masi primešamo dva cela jajca in dva rumenjaka. Beljak shranimo in iz njega zmešamo čvrst sneg.




Stopimo čokolado in maslo in ji primešamo grobo sesekljane orehe.




Snegu iz beljakov primešamo presejano moko in pecilni prašek.

Čokoladno maso in sneg z moko z metlico zmešamo v preostalo jajčno maso.




Za peko uporabimo manjši pekač in ga obložimo s papirjem za peko. Vanj zlijemo slastno maso in pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj C, 25 minut.




Pecivo vzamemo iz pečice in še tople narežemo na male kvadre.








Med tem ko se sladkamo, se vreme umirja. Mislim, da se kaže sonce…. 









1 komentar: