Sončno, toplo, prijetno poletno vreme…poležavanje v senci in
namakanje v bazenu…naenkrat pa temni oblaki, zoprn veter in dežne kaplje.
Misel, da bi še malo poležavala na ležalniku absolutno ni na mestu, saj je
situacija iz minute v minuto slabša. Hitim in pospravljam, potem pa toča…
Vedrimo v dnevni sobi in gledamo ven kako ledene kroglice
udrihajo po vrtu, terasi, nepokritem bazenu, nepospravljenih sandalah in brisačah…
Kaj početi na tako popoldne? Marsikaj lahko, sploh če ti
zadišijo »tahitri« browniji. »Tahiri« zato, ker jih bo z rekordno hitrostjo zmešal
moj sodelavec, mešalnik, ki se že leta in leta ne da, browniji pa bodo puhasti,
kar ni običajno, zato bom sladke čokoladne kockice imenovala kar Puhasti
Browniji.
125 g sladkorja
50 g masla
4 jajca
200 g temne čokolade
50 g masla
60 g sesekljanih orehov
1 kavna žlička sode bikarbone
100 g moke
S pomočjo multipraktika penasto zmešamo zmehčano maslo in
sladkor. Postopoma masi primešamo dva cela jajca in dva rumenjaka. Beljak
shranimo in iz njega zmešamo čvrst sneg.
Stopimo čokolado in maslo in ji primešamo grobo sesekljane
orehe.
Snegu iz beljakov primešamo presejano moko in pecilni prašek.
Čokoladno maso in sneg z moko z metlico zmešamo v preostalo
jajčno maso.
Za peko uporabimo manjši pekač in ga obložimo s papirjem za
peko. Vanj zlijemo slastno maso in pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj C,
25 minut.
Pecivo vzamemo iz pečice in še tople narežemo na male
kvadre.
Med tem ko se sladkamo, se vreme umirja. Mislim, da se kaže
sonce….
Orehi ful pašejo notr. Jst sem jih dala kar malo več :)
OdgovoriIzbriši