sobota, 30. maj 2015

Krhki sirovi rogljički

Zabave so zelo zelo različne. Privatne in službene se zagotovo razlikujejo. Ker je ta čas primeren za takšne in drugačne sprostitve, je poleg tudi Sladki Chef s svojimi nebeškimi dobrotami, narejenimi z ljubeznijo.

Kaj ponuditi, ko se zabava začne že v dopoldanskem času…kavica, sok, voda, radenska, kup različnih, slastnih prigrizkov med katerimi ne smejo manjkati sirovi rogljički s peteršiljem in semeni. Pripravljen imam fantastičen recept, ki je super ideja za popestritev poznega zajtrka ali dopoldanske malice, ki se po navadi pri marsikomu začne s kavo in klasičnim maslenim rogljičem. Smoothie bi bil fantastična uvertura, vendar ker nimamo hladilnika in catering opreme na razpolago, pride v poštev le nekaj v trdem agregatnem stanju :) Torej, moji sirovi rogljički se pripravijo takole…




Za cca 15 kosov:

250g moke
3 rumenjaki
sol
125g masla
200 g sira narezanega  na tanke rezine
2 žlici sesekljanega peteršilja
žlica mleka
2-3 žlice semen



V večji skledi ali na pomokani deski zamesimo testo iz moke, 2 rumenjakov, soli in 2 žlic vode. Koščke masla razporedimo po robu in vse skupaj na hitro zamesimo.




Testo zavijemo v folijo in damo v hladilnik za 1 uro.

Na pomokani površini razvaljamo testo v velikosti 30 × 40 cm in izrežemo trikotnike v velikosti 8 × 15 cm. 




Sir dvakrat prerežemo po diagonali, da dobimo 4 koščke. Na vsak trikotnik testa damo po dva trikotnika sira in malo peteršilja ter zavijemo v rogljiče.




Rumenjak žvrkljamo z malo mleka in premažemo rogljiče ter posujemo s semeni.






Sirove rogljiče razvrstimo na pekač in jih pečemo na srednji višini pri 200 stopinjah C, 22 min, da postanejo zlato rumeni.





To je to :) Počakamo, da se ohladijo in jih postrežemo. Ohlajene lahko vzamemo tudi s sabo… 








Ni komentarjev:

Objavite komentar