Zabave so zelo zelo različne. Privatne in službene se
zagotovo razlikujejo. Ker je ta čas primeren za takšne in drugačne sprostitve,
je poleg tudi Sladki Chef s svojimi nebeškimi dobrotami, narejenimi z
ljubeznijo.
Kaj ponuditi, ko se zabava začne že v dopoldanskem
času…kavica, sok, voda, radenska, kup različnih, slastnih prigrizkov med
katerimi ne smejo manjkati sirovi rogljički s peteršiljem in semeni.
Pripravljen imam fantastičen recept, ki je super ideja za popestritev poznega
zajtrka ali dopoldanske malice, ki se po navadi pri marsikomu začne s kavo in
klasičnim maslenim rogljičem. Smoothie bi bil fantastična uvertura, vendar ker
nimamo hladilnika in catering opreme na razpolago, pride v poštev le nekaj v
trdem agregatnem stanju :) Torej, moji sirovi rogljički se pripravijo takole…
Za cca 15 kosov:
250g moke
3 rumenjaki
sol
125g masla
200 g sira narezanega
na tanke rezine
2 žlici sesekljanega peteršilja
žlica mleka
2-3 žlice semen
V večji skledi ali na pomokani deski zamesimo testo iz moke, 2 rumenjakov, soli in
2 žlic vode. Koščke masla razporedimo po robu in vse skupaj na hitro zamesimo.
Testo zavijemo v folijo in damo v hladilnik za 1 uro.
Na pomokani površini razvaljamo testo v velikosti 30 × 40 cm
in izrežemo trikotnike v velikosti 8 × 15 cm.
Sir dvakrat prerežemo po
diagonali, da dobimo 4 koščke. Na vsak trikotnik testa damo po dva trikotnika
sira in malo peteršilja ter zavijemo v rogljiče.
Rumenjak žvrkljamo z malo mleka in premažemo rogljiče ter
posujemo s semeni.
Sirove rogljiče razvrstimo na pekač in jih pečemo na srednji
višini pri 200 stopinjah C, 22 min, da postanejo zlato rumeni.
To je to :) Počakamo, da se ohladijo in jih postrežemo. Ohlajene lahko vzamemo tudi s sabo…
Ni komentarjev:
Objavite komentar