Tako lepe, sončne dneve idealne temperature je najpametneje
preživeti zunaj na zraku. Jaz jih. Če se
le da, in čas dopušča.
Poleg ritja po zemlji in urejanja okolice (joj kako bo
lepo, samo še trava zraste…), na veliko sadimo, presajamo v in znotraj rastlinjaka.
Vse tako lepo uspeva, da so moja usta že nekaj časa raztegnjena do ušes. Sicer
pa, če vložiš nekaj svoje energije, volje in radosti, mora zadeva obroditi
sadove. Temu se reče moč energije :)
Je pa res, da tudi pri zunanji opravilih na vrtu obvezno upoštevam
nasvete moje frendice Lune. Po zaslugi fantastičnega Naravnika
točno vem kaj, kdaj in kako. Deluje 100%, vam povem.
Moči narave pač ne moremo kljubovati.
Na vrtu zelo pridno uspevajo zelišča, ki jih naravnost
obožujem in so obveza na jedilniku. Ker imamo ogromno čemaža (kmalu bo šel v
cvet, in pa pa), drobnjaka in timijana, sem se odločila, da naredim Zeliščno maslo in na
pametni način izkoristim, kar mi Zemlja ponuja. Večino bom zamrznila, saj v zamrzovalniku zdrži nekaj mesecev in je čudovit v kombinaciji s
pečeno zelenjavo ali mesom, malo pa ga bom prihranila za slastno cvetno vrtno malico.
250 g masla
šopek čemaževih listov
5 timijanovih vejic
šopek drobnjaka
drobnjakovi cvetovi
Maslo damo v večjo posodo in počakamo da se zmehča.
Med tem nasekljamo čemaževe liste, drobnjak in timijan in
jih dodamo maslu. Vse skupaj dobro premešamo, da se zelišča (začimbe) lepo
enakomerno porazdelijo po maslu.
Zeliščno maslo, da se ne pokvari, najlažje shranimo v
zamrzovalniku in sicer tako, da ga zavijemo v peki papir.
Takega ga lahko
shranjujemo v zamrzovalniku nekaj mesecev in ga rabimo po potrebi.
Jaz si ga bom privoščila na opečenem kruhku. Prava vrtnarska
malica J
Ni komentarjev:
Objavite komentar