sreda, 27. maj 2015

Charlotte a la Sladki

Nekoč sta živela en fant in ena punca. Prvič sta se videla v tretjem razredu OŠ. Takrat si nista bila še všeč in nista vedela kaj ima prihodnost pripravljeno zanju. Drugič sta se »malo bolje« videla v gimnaziji, se zaljubila in srečno živela do konca svojih dni.

Tako nekako bi izgledal super super hiter pregled najine zveze za nazaj in za naprej :)  Kaj vse se je že zgodilo in kaj vse še prihaja, naj ostane skrivnost. Najpomembneje je, da ta srčna ljubezen raste in se širi naokrog…

V glavnem, ker sva postala v letošnjem letu, v tem prečudovitem mesecu  polnoletna, sem se odločila izpolniti željo mojega dragega in mu pripraviti  sladko presenečenje.

Slastni Charlotte s čokoladnim sladoledom in slivovo marmelado bi se redko kdo uprl…ta bo samo za mojega dragega. Lubi, še 100 let, a ne?




Za rulado:
4 jajca
100 g sladkorja
100 g moke
6 velikih žlic slivove marmelade
1 l domačega čokoladnega sladoleda (blog recept 21.5.2015)


S pomočjo multipraktika penasto vmešamo jajca in sladkor. Jajca imejmo pred pripravo vedno zunaj, na sobni temperaturi. Če so vse sestavine enake temperature, potem dobimo pravilno strukturo mešanice.
Ko postane naša masa puhasta in pobledi nežno, počasi vmešamo presejano moko. Jaz najraje uporabljam metlico, v receptih je po navadi navedeno z žlico, da se zračnost mase ohrani.
Pripravljeno maso zlijemo na večji pekač na pergamentni papir (papir za peko), zgladimo in damo v pečico, ki smo jo že prej segreli na 180 stopinj in pečemo 8-10 min oz. toliko da postane zlato rumeno.




Pečen biskvit umaknemo iz pečice, ga obrnemo, da odstranimo papir in ga takoj zavijemo v prtič, ki smo ga predhodno posipali s sladkorjem v prahu. Tako zavit naj se ohladi.




Ohlajen biskvit odvijemo, ga enakomerno premažemo z marmelado, zavijemo in postavimo v hladilnik.



Srednje veliko posodo obložimo z živilsko folijo. Ohlajeno rulado narežemo na tanke rezine in z njimi obložimo celotno skledo. 




Prej pripravljen ohlajen sladoled zlijemo na rezine rulade in na vrhu pokrijemo s preostalimi rezinami. 







S folijo »zapremo« skledo, rahlo pritisnemo in postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur.


Še zamrznjeno Charlotte prekucnemo na pladenj ali tortni podstavek, počakamo 20 min, nato pa narežemo in postrežemo. Kremni domač sladoled in nežna sladka slivova marmelada se perfektno dopolnjujeta. Poskusite :)







Ni komentarjev:

Objavite komentar