torek, 12. maj 2015

Lešnikove kockice

Meseci za praznovanja, druženja, veselja…da malo pozabiš na nori vsakdan, se pozabavaš in sprostiš. 

Pri takšnih in drugačnih druženjih v naravi moraš biti še posebno pozoren na pripravo sladic in slanega peciva, sploh če veš, da ni hladilnika na uporabo. Ker so temperature visoke, moraš poskrbeti za hladno verigo. Elegantno pa se izogneš temu problemu, če pripraviš pecivo, ki ni občutljivo, torej ni nujno da je na hladnem (vsaj v času druženja ne), ohrani pa ta svoj slastni karakter.

Druženju v naravi bodo poleg ostalih dobrot delale družbo še Chefove Lešnikove kocke. Ob njih se vsakemu pocedijo sline in ne poznam nikogar, ki bi jih zavrnil. V družbi ostalih slastnih prigrizkov bo to super ideja kot posladek na  team buildingu (brez hladilnika :)).

300 g moke
2 majhni žlički sode bikarbone
200 g sladkorja v prahu
1 kavna žlička bio vanilijevega prahu
100 g mehkega masla
2 jajci

3 zvrhane jedilne žlice jagodne marmelade

200 g masla
200 g sladkorja v prahu
4 velike žlice riževega mleka
200 g fino zmletih lešnikov
200 g grobo zmletih lešnikov


V večji ponvni na hitro prepražimo lešnike, da zadišijo in da jim odstopi  rjav ovoj. Pa tudi bolj aromatični so :)
Polovico jih zmeljemo na drobno, drugo polovico pa grobo.


V večji skledi zamešamo testo  z moko, sodo bikarbono, vanilijo, zmehčanim maslom in jajcema.Ker je testo izredno mehko si pomagamo tako, da ga razvaljamo na peki papirju ( velikost cca 30×40) in ga položimo v pekač iste dimenzije. Druga možnost pa je, da ga razvaljamo na pomokani površini, ga nežno ovijemo okrog valjarja in ga damo v pekač.

Testo enakomerno premažemo z marmelado in lešnikovo maso, ki jo bomo pripravili v nadaljevanju.V kozici stopimo maslo, dodamo mu sladkor, riževo mleko in vse lešnike. Mmmm kako bo slastno…
S to maso torej premažemo površino testa in damo v že ogreto pečico na 180 stopinj C za cca pol ure.

Pečeno pecivo odstranimo iz pečice in ga pohladimo.
Hladnega narežemo na enake kockice. Vsako kockico damo v papirnato posodico in jo postavimo na pladenj skupaj z ostalimi slastnimi mignončki in piškotki.

Pladenj slastnih doživetij :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar